Shop menü

TÖBB SZEMPONTBÓL IS VILÁGELSŐ A HP OMEN TRANSCEND 32, EGY 240 HZ-ES UHD OLED MONITOR

A QD-OLED panellel szerelt monitor kiváló HDR élményt kínál, munkára és játékra egyaránt hatékonyan bevethető.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Több szempontból is világelső a HP Omen Transcend 32, egy 240 Hz-es UHD OLED monitor

A Hewlett-Packard egy kifejezetten érdekes gamer monitort mutatott be a CES 2024 alkalmával, ami természetesen az OMEN sorozatot erősíti és az OMEN Transcend 32 típusjelzést viseli. A 32 hüvelykes képátlójú, sík panellel szerelt monitor a gyártó szerint több területen is világelsőnek tekinthető, ami felkeltheti a potenciális vásárlók figyelmét az egyébként játékra és munkára egyaránt alkalmas monitor iránt.

Galéria megnyitása

Az egyik terület, amelyen világelső az újdonság, az az, hogy elsőként használ olyan beépített audió rendszert, amelynek finomhangolását a HyperX csapata végezte. Ez igazából egy furcsa elsőség, hiszen a HyperX a HP tulajdonába tartozik, mivel a vállalat felvásárolta a Kingstontól, így igazából házon belüli előnyből származik ez az extra tulajdonság. A következő elsőség már az USB portokhoz kapcsolódik, ugyanis ez az első olyan gamer monitor, ami egymástól függetlenül kapcsolható USB portokat kapott. Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy a rendelkezésre álló USB-C port elsőként kínál 140 W-os töltőteljesítményt az USB-C portos noteszgépekhez, vagyis a gamer noteszgépek jelentős részét képes megfelelő töltőteljesítménnyel kiszolgálni.

Galéria megnyitása

Az alapokat egy 32 hüvelykes QD-OLED panel adja, ami UHD, azaz 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett dolgozhat, méghozzá 0,3 ezredmásodperes válaszidő, illetve 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta mellett. A monitor természetesen a dinamikusan váltakozó képfrissítési ráta használatát is támogatja, azaz AMD FreeSync Premium Pro és Nvidia G-Sync Compatible funkcióval egyaránt felvértezték. A panel SDR módban 250 nit, HDR módban pedig már 1000 nit fényerősséggel dolgozik, és színhűségére sem lehet panasz, hiszen 99%-ban képes lefedni a DCI-P3 színteret, míg az sRGB színtér lefedettsége 100%-os. A termék HDR tartalmak fogyasztásához is ideális választás lehet, hiszen rendelkezik VESA DisplayHDR True Black 400 tanúsítvánnyal, azaz remek vizuális élményt nyújt.

Természetesen az RGB LED világítás szerelmeseiről sem feledkeztek meg a mérnökök, őket konfigurálható aRGB LED világítás várja , ami a monitor hátulján kapott helyet. Maga a panel a HP OMEN Tempest technológiáját is megkapta, ami segít a hűtésben, ennek hatására hosszabb élettartammal rendelkezhet, hiszen a hosszúra nyúló játék alkalmával sem melegszik fel vészesen.

Galéria megnyitása

Csatlakozók tekintetében mindent megkapunk, amire csak szükség lehet. A videó bemenetek között két HDMI 2.1-es és egy DisplayPort 2.1-es port sorakozik, valamint KVM Switch funkciót is kapunk, amihez két USB-C port tartozik. A kínálatban találunk még négyportos USB 3.2-es hubot is, ami egy USB-C és három USB-A csatlakozóval rendelkezik, valamint egy 3,5 milliméteres Jack Audió port, illetve két darab 3 W-os beépített hangszóró is lapul a termék fedélzetén. A vékony kávával rendelkező monitor kapott kihajtható fejhallható tartót, valamint remekül testreszabható állványt is, ami a kijelző döntését, magasságának állítását, valamint pivot/portré módba történő elforgatását egyaránt segíti.

A HP OMEN Transcend 32 árával és megjelenésének pontos időpontjával kapcsolatban egyelőre nem árultak el részleteket, annyi biztos, hogy a termék még idén felbukkanhat a boltok polcain.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére