Több sebből vérzik a digitális átállás

Több sebből vérzik a digitális átállás

Az Antenna Hungária (AH) Zrt. 40 millió forintos bírságot köteles fizetni, amiért nem teljesítette az országos földfelszíni digitális műsorszóró hálózat kiépítésére és üzemeltetésére kötött hatósági szerződés több pontját - határozott a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa.

A testület többek között azt rótta fel az AH-nek, hogy a dvb-t platformon nem tett elérhetővé legalább egy új - földfelszíni műsorterjesztésű - általános tematikájú, szabad hozzáférésű műsort. Azt is kifogásolták, hogy a dvb-t platformon a közszolgálati műsorokra vonatkozó szerződések műsorterjesztési díjakat rögzítő rendelkezései nincsenek összhangban a pályázati kiírással. Mindezeken túl a cég késedelmesen teljesítette a digitális adások vételére alkalmas vevődekóder kedvezményes forgalomba hozatalára vonatkozó kötelezettségét, illetve nem megfelelő a Magyar Rádió Zrt. és a Magyar Katolikus Rádió Zrt. műsorainak továbbítására kötött megállapodás.

Az AH bíróságon támadja meg a határozatot, s egyben felkéri az NHH-t, valamint a versenyhivatalt, hogy vizsgálja ki a műsorterjesztő platformok közötti versenyt torzító helyzetet. Az AH szerint a tanács nem veszi figyelembe sem azokat a változásokat, amelyek a válság nyomán a pénzügyi, gazdasági és piaci környezetben bekövetkeztek a szerződés aláírása óta, sem pedig a társaság teljesítéseit és túlteljesítéseit.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward