Több RAM-mal is elérhető lesz a Redmi 2

A Xiaomi megerősítette, hogy változatos konfigurációkban jön az új Redmi modell.

Több RAM-mal is elérhető lesz a Redmi 2

A Xiaomi január negyedikén mutatta be a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Redmi (Hongmi) termékcsalád legújabb tagját, és mint az mostanra kiderült, a gyártó furcsa módon első körben még nem fedte fel a készülék minden ütőkártyáját.

A Redmi 1S utódjául szolgáló Redmi 2 eredetileg 1 GB-nyi rendszermemóriával bukkant fel, mostanra azonban biztossá vált, hogy a Xiaomi nem csupán ezzel a modellel készült. Már úton van egy olyan kivitel is, amelyiknél a RAM a kétszeresére nőtt, sőt mi több, még a háttértár is követte a példáját. Tehát az eredetileg leleplezett 1 és 8 GB memóriát és tárhelyet felvonultató Redmi 2 mellett a kínálat része lesz egy 2/16 GB-tal szolgáló kivitel is. A nagyobb kapacitásokkal rendelkező szerkezet először a TENAA oldalán bukkant fel néhány nappal korábban, nem sokkal később pedig a vállalat vezérigazgatója is megerősítette a friss verzió hírét a Weibón.

Eddig ekkora rendszermemóriát csak a felsőbb árkategóriás modellek kaphattak a Xiaomi portfóliójában, kezdve a nyolcmagos Redmi Note-tal. Azt nem tudni, hogy a jobb kvalitású modellről miért nem számoltak be a CES-t megelőzően, és erre valószínűleg soha nem is derül már fény. Az sem zárható ki, hogy a Las Vegasban bemutatott ellenfelek fényében döntött úgy a vállalat, hogy készítenek egy még inkább ütőképessebb változatot. Bizony egyre sűrűbben felbukkanó kombináció már a négy energiahatékony mag és a 2 GB-nyi RAM.

A Xiaomi Redmi 2 mindössze 110 dollárról indul, de azt egyelőre nem tudhattuk meg, hogy a mostani újdonság ára miként fog alakulni. Mivel együtt nő a háttértár és a rendszermemória kapacitása is, így elképzelhető, hogy arányaiban jelentős drágulással kell számolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward