Több Pixel fogyott, mint OnePlus

Több Pixel fogyott, mint OnePlus

A Google már a kezdetek óta készít referencia okostelefonokat az Android mellé kiemelkedő támogatással, és ezek globálisan elérhetőek voltak szinte mindig. De kifejezetten nagy népszerűségnek sosem örvendtek. Tavaly azonban a vállalatnak jelentősen sikerült növelni az eladásait, és soha nem látott magasságba ért.

Az IDC egy friss jelentése arról számolt be, hogy a Google Pixel okostelefonoknak a forgalma 2019-ben elérte a 7,2 milliós eredményt. És ezt úgy sikerült összehozni, hogy korábban még az 5 milliós határt sem tudta átlépni a keresőóriás ezekkel a termékekkel. A különböző Pixel modellek iránti kereslet tavaly 52 százalékkal növekedett az egy évvel korábbi eredményhez képest.

Galéria megnyitása

Persze a Google továbbra sem a hardvergyártásból fog megélni, de ez talán új lendületet adhat majd a Pixelek fejlesztésének. A vállalat belátható időn belül leránthatja a leplet a Pixel 4a modellről, ami egyébként idén elvileg csak magában lesz elérhető, nem fog készülni Pixel 4a XL kivitel. Ez abból a szempontból furcsa, hogy tavaly valószínűleg éppen az olcsóbb Pixel modelleknek a megjelenése segíthette az eladásokat abban, hogy rekord szintre emelkedjenek.

Érdekes módon egyébként a referencia modellek most nem is különösebben nevezhetőek jó ajánlatnak. Volt olyan időszak az Android története során, amikor kifejezetten jó áron lehetett hozzájutni a referencia okostelefonokhoz, persze akkor ezek még nem is Pixel, hanem Nexus márkanév alatt futottak. Hiszen a kezdeti időszakban még a Nexusok voltak a referencia eszközök, a Pixel név egy notebookkal került bevezetésre még 2013-ban, ezt követte 2015-ban az első Pixel táblagép, majd 2016-ban az első Pixel okostelefon – ami még az Android 10-re is frissült.

Arról persze továbbra sem kell álmodnia a Google-nek, hogy bejuthat az első 5, vagy akár az első 10 gyártó listájára, ahhoz ugyanis jóval nagyobb forgalmat kellene elérni még a mostaninál is. A bejutáshoz a legutóbbi adatok szerint az ázsiai Tecnót kell lekörözni, aki 2019-ben 21,5 milliós példányszámot ért el, vagyis közel háromszor annyi okostelefont szállított le, mint a Google. A top 5-höz pedig már bőven 100 milliós nagyságrendben kell gondolkodni.

Galéria megnyitása

Az IDC viszont azt kiemelte, hogy a OnePlus-nál több készüléket adott el, ami igazából egyáltalán nem érdektelen. Azt nem részletezte az elemző, hogy a OnePlus forgalma mekkora volt, de valószínűleg közel azonos teljesítményt nyújtatott a két márka, mivel az ismert, hogy csak Indiában közel 2 milliós példányszámot tudott felmutatni a OnePlus.

Idén a koronavírus-járvány jelentősen megzavarta a mobilpiacot, és aligha lesz olyan gyártó, aki 2020-ban rekord értékesítést tud majd elérni. Ettől függetlenül kíváncsian várjuk, hogy a Google Pixelei hogyan fognak idén teljesíteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap