Több mint 9000 kínai domain név veszett el

Kínai felhasználók több ezer dotkom domain neve törölődött a világ domain neveit számon tartó adatbázisból a múlt hónapban bekövetkezett kínai földrengés után. A földrengés a Tajvan közelében található telekommunikációs kábelekben okozott károkat. Értesüléseink szerint a domain nevek nagy részét tengeren túli befektetők már be is regisztrálták, hatalmas veszteségeket okozva ezzel Kínának.

Több mint 9000 kínai domain név veszett el

Több mint 9000 kínai weblap operátor nem tudja elérni internetes címét a múlt hónapban bekövetkezett Tajvan melletti földrengés okozta telekommunikációs problémák  miatt, adta hírül a pekingi Beijing Times.

A lap értesülései szerint a földrengés több nemzetközi telekommunikációs kábelben okozott károkat. Ennek következtében kínai felhasználók több ezer domain neve törölődött a világ domain neveit számon tartó adatbázisból.

Hosszú időre megszakadt az internet kapcsolat Kínai és a tengeren túli országok között, emiatt a felhasználók nem tudták elérni a tengeren túli regisztráló központokat sem, így nem tudták domain neveiket újra regisztrálni.

“Már így is túl sok kínai, üzleti domain nevet regisztráltak be a tengeren túli befektetők, ami hatalmas veszteségeket okozott, mivel jelenleg nem tudjuk újra beregisztrálni őket a megszakadt kapcsolatt miatt” − írja a Beijing Times. Példákat azonban nem mutattak be.

A .com és egyéb végződésekkel rendelkező internet címeket könnyű megjegyezni, szemben azzal a sok-sok számmal, amelyek valójában az internetes oldalakat jelölik.

Habár a felhasználók weblapjai továbbra is megmaradtak, a Beijing Times szerint több mint 9000 felhasználó elvesztette a domain nevük használatának jogát. A károsult felhasználók száma az internet kapcsolat megszakadása miatt várhatóan tovább fog emelkedni.

A tenger alatti földrengés a régió legnagyobb telekommunikációs adatfogalmát lebonyolító kábeleiben okozott károkat, így a kommunikáció Tajvan, Kína, Hong Kong, Japán, Szingapúr, Dél Korea és egyéb térségekben is hosszabb-rövidebb időre megszakadt.

Azonban olyan, a térségtől távol eső országokból is jeleztek problémát, mint például Ausztrália.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward