Több magra optimalizált Firefox jövőre?

A Mozilla a népszerű böngészőprogramját, a Firefox-ot többmagos processzorokra szeretné optimalizálni, így stabilabb, hatékonyabb és nem utolsó sorban biztonságosabb netezésre nyílik lehetőség az ilyen központi egységekkel rendelkező felhasználóknak, miközben a tétlen magokat is dolgoztatjuk.

Több magra optimalizált Firefox jövőre?

A Mozilla a népszerű böngészőprogramját, a Firefox-ot többmagos processzorokra szeretné optimalizálni, így stabilabb, hatékonyabb és nem utolsó sorban biztonságosabb netezésre nyílna lehetősége az ilyen központi egységekkel rendelkező felhasználóknak.

Manapság egyre több számítógép rendelkezik kettő vagy több processzormaggal. Az ilyen gépekkel gyakran az a baj, hogy nincs, vagy nagyon kevés az olyan szoftver, ami kihasználná a több magban rejlő lehetőségeket. A Firefox-ot fejlesztő Mozilla Alapítvány azonban lépett, és elindította a Firefox "többmagosítását" megcélzó projektet.

A Firefox több processzormagra optimalizálását végző projekt legalább négy fejlesztési fázisból áll. Az első idén nyáron, várhatóan július 15-én fog véget érni. Ez leginkább a program betöltési koncepciójára helyezi a hangsúlyt. A második fázis, ami a felhasználói interfész és a webes tartalom közti interakcióra fog koncentrálni várhatóan novemberben fog befejeződni.

Az első használható kiadás valószínűleg a harmadik fázis befejezése után, várhatóan a jövő év elején fog megjelenni. Ebben leginkább a hozzáférhetőséget, kiterjeszthetőséget és a teljesítmény növelését elősegítő API-k adaptálására kerül sor. A negyedik fázisban a korábbi fejlesztések becsomagolására kerül sor, valamint a webes tartalmak többszálú feldolgozásának a kiterjesztésére.

Hogy mi lesz a kétségkívül érdekes kezdeményezésből, azt majd csak leghamarabb jövőre fogjuk megtudni. Remélhetőleg a Mozilla-val egyidejűleg több böngésző-fejlesztő cég is el fog mozdulni ebbe az irányba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward