Tízujjas érintőpad a Synaptics-től

Nagy dobásra készül a Synaptics, hogy újra tekintélyt szerezhessen magának az érintésvezérlés terén, ennek eszköze pedig legújabb alkotásuk, a ClearPad 3000 kapacitív érzékelőréteg.

Tízujjas érintőpad a Synaptics-től

Nagy dobásra készül a Synaptics, hogy újra tekintélyt szerezhessen magának az érintésvezérlés terén, ennek eszköze pedig legújabb alkotásuk, a ClearPad 3000 kapacitív érzékelőréteg. Különlegessége, hogy ebben a méretkategóriában ez lesz az első olyan érintőfelület, amely minden további nélkül képes felismerni egyszerre akár 10 ujjat is és nyomon követni azok mozdulatait.

Ezzel együtt a technológia alkalmazható legfeljebb 8 hüvelykes képernyőknél is, ami ugyan még a legtöbb netbookhoz is túl kicsi, viszont még így is számos kisebb hordozható eszköz profitálhat majd belőle. A rendszer igen precíz, 1mm-es pontosságú. Saját vastagsága minimális, így akár OLED-ekre, vagy más különösen vékony kijelzőkre is ráhelyezhető anélkül, hogy lényegesen vaskosabbá tenné azokat.

Várhatóan novemberben kapják meg az első mintapéldányokat a különböző készülékek gyártói, akiket természetesen nem neveztek meg. Végszóként elmondták még azt is, hogy lesz a ClearPad-nek egy olcsóbb, 1000-es változata is, amely ennek megfelelően szerényebb képességekkel is rendelkezik: mindössze egyérintéses gesztusokat támogat, valamint néhány kétujjas parancsot. Azt azonban egyikről se lehet tudni, hogy várhatóan mennyivel dobják meg majd az őket integráló eszközök árát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward