Tizenkétféle MSI alaplap kap USB 3.1-es portot

Az MSI hét X99-es, három Z97-es, egy 990FX és egy 970A alapú deszkát szerelt felt USB 3.1-es portokkal.

Tizenkétféle MSI alaplap kap USB 3.1-es portot

Az MSI nem kevesebb, mint tizenkétféle olyan új/frissített alaplappal rukkolt elő, amelyek mindannyian rendelkeznek USB 3.1-es portokkal. Az új deszkák között összesen tízféle Intel lapkakészlettel szerelt modellt találunk – hét X99-es és három Z97-es alaplap személyében –, de rajtuk kívül két AMD platform köré épülő alaplap is bemutatkozott, amelyek 970A, illetve 990FX lapkakészletet kaptak.

MSI Z97A Gaming 6 – Az első USB 3.1 Type-C portos asztali alaplap.

Az új alaplapok többségénél két darab USB 3.1 Type-A porttal találkozhatunk, amelyek felépítés tekintetében a régi, hagyományos USB portokra hasonlítanak, vezérlésükről pedig ASMedia gyártmányú megoldás gondoskodik – csak úgy, ahogy az ASUS nemrégiben bemutatott deszkáin is. Az egyetlen kivétel a Z97A Gaming 6, amely a gyártó szerint a világ első USB 3.1 Type-C porttal ellátott asztali alaplapjának minősül. A szóban forgó alaplap hátlapi kivezetései között sajnos csak egyetlen USB 3.1 Type-C port található, USB 3.1 Type-A portot ez a példány egyáltalán nem kínál.

Hogy mely MSI alaplapok kaptak USB 3.1-es portokat, azt az alábbi felsorolás elárulja. A könnyebb tájékozódás érdekében az egyes alaplapok típusjelzésén kattintható linket helyeztünk el, ami az adott modell hivatalos gyártói weboldalára repíti az érdeklődőt. Az AMD-s deszkák egyelőre még nem tűntek fel a gyártó hivatalos weboldalán, így hozzájuk nincs link.

•Z97

- Z97A Gaming 9 ACK

- Z97A Gaming 7

- Z97A Gaming 6

•X99

- X99A Gaming 9 ACK

- X99A Gaming 7

- X99A Xpower AC

- X99A Mpower

- X99A SLI Krait Edition

- X99A SLI Plus

- X99A Raider

•AMD 990FX

- 990FXA Gaming

•AMD 970A

- 970A SLI Krait Edition

Az új MSI alaplapok rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Szerencsére már az USB 3.1-es portot használó perifériák is kezdenek szállingózni, így lassan értelmet nyer az új port.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward