Tizen rendszerű okosórán dolgozik a Huawei?

Egy dél-koreai forrás szerint a Samsunggal közösen azon munkálkodnak a Huawei szakemberei, hogy egy Tizen OS-t futtató okosórát tegyenek le az asztalra.

Tizen rendszerű okosórán dolgozik a Huawei?

Az okosórák körében korántsem dominál annyira az Android Wear operációs rendszer, mint a mobilok körében az Android, és ha a Huawei-en múlik, akkor ez nem is fog megváltozni. A napokban olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint a kínai vállalat a jövőben már nemcsak az Android Wearre fog támaszkodni, hanem a Tizen OS-t is alkalmazhatja az eszközein.

A Huawei Watch a mai napig az egyik legszebb okosóra a piacon.

Dél-Koreából származó iparági jelentések szerint a Samsung és a Huawei közösen dolgozik azon, hogy egy új okosórát alkosson, amin már a Tizen operációs rendszer fogja megkapni a főszerepet. Érdekesség, hogy annak eddig egyáltalán nem volt jele, hogy a Huawei más rendszerekkel is szerencsét akarna próbálni, vagy ne érezné megfelelőnek a Google megoldását, saját fejlesztésekbe sem vágta a fejszéjét – szemben például az LG-vel, akinek az Android Wear nem biztosított elég mozgásteret az első 4G LTE képes termékénél.

Hivatalos nyilatkozatok hiányában nem lehet biztosan kijelenteni, hogy mi állhat a lépés hátterében, de a Huawei valószínűleg nem elégedetlen a Google termékével, csupán más alternatívákban is lát potenciált, és éppen ezért szeretne választékosabb kínálatot kialakítani. A Tizennél például a Samsunggal valószínűleg szorosabban együtt lehet működni, mint a Google esetében az Android Wear kapcsán, így talán nagyobb rugalmasságot nyújthat a rendszer a vállalat fejlesztőinek. Emellett pedig egy másik operációs rendszer akkor is jól jön, ha a jövőben nem a várakozásoknak megfelelően alakulnak a dolgok, és van egy potenciális „menekülőút”. A Tizen OS teljesen nyílt forráskóddal rendelkezik, és a Gear S2 modell révén már azt is bizonyította, hogy ki tudja szolgálni a szélesebb közönség igényeit, hiszen az első generációs Apple Watch után talán ez a legnagyobb példányszámban értékesített okosóra napjainkban.

A Gear S2 fedélzetén a Tizen OS-sel és az UX grafikus felülettel.

Ha a hírek igaznak bizonyulnak, és már tényleg a közös munkánál tartanak a felek, akkor talán nem is kell sokat várni az újdonságra. Nem zárható ki annak a lehetősége, hogy a Huawei következő okosóráján már a Tizen legyen jelen.

Érdekesség, hogy a Huawei idén gyakorlatilag nem is mutatott be olyan Android Wear rendszerű viselhető kiegészítőt, ami valóban újdonságnak számított volna. A tavaly leleplezett Huawei Watch két, női közönségnek készített variánsa került csak kereskedelmi forgalomba, de ezeknek mindössze a köntöse számított új dolognak, a külcsín alatt minden maradt a régiben. Persze amikor a CNET megkereste azzal a kérdéssel a Huawei-t, hogy miért nem került idén friss eszköz a boltok polcaira, nem azt a választ adta a kínai vállalat, hogy más szoftveres alternatívát keresnek. A gyártó arra hivatkozott, hogy egy jobb hardver összeállításán dolgoznak, amihez új komponenseket várnak.

Huawei Watch

Egyelőre azért sok kérdés övezi még ezt a pletykát, de mindenképpen érdekes lenne, ha a Tizen szélesebb körben is teret nyerne az okosórák révén, és esetleg más gyártók is használatba vennék az Android Wear mellett – vagy esetleg helyette. Még az sem kizárt, hogy ennek köszönhetően a mobilpiacon is nagyobb figyelmet kapna a Tizen OS.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward