Tíz ujjal taperolható 4K-s monitor a Sharptól

Az új monitor dönthető, így akár 32 colos rajzlapként is használhatjuk, hála a mellékelt stylus-nak.

Tíz ujjal taperolható 4K-s monitor a Sharptól

A Sharp kínálatában már eddig is találkozhattunk 4K-s monitorral, ám most egy olyan példány is érkezett, amely nem csak hatalmas felbontású IGZO panelt, hanem érintő funkciót is kínál. Ráadásul tízujjasat.

A 32 colos PN-K321-es PC-s monitor a maga 3840 x 2160 pixeles natív felbontásával egy igazán impozáns darab, viszont alaposan meg is kérik az árát: a terméket az Amazon webáruházában 5000 dolláros áron találjuk meg. Ez a példány nem kínál érintő funkciót, viszont alapvető tulajdonságait tekintve megegyezik az ASUS nemrég bemutatott 4K-s LCD monitorával, amely már akár 3500 dollárért hazavihető.

Most egy újabb versenyzővel bővült a kínálat, ami a Sharp műhelyéből érkezett. A legfrissebb 4K-s monitor ugyancsak 32 colos képátlójú IGZO panelt alkalmaz, ám ezen felül egy speciális réteget is kapott, amely tízujjas érintő támogatással vértezi fel. A kapacitív érintőpanellel ellátott Sharp PN-K322B monitor alapvető tulajdonságait tekintve nagyon hasonlít az ASUS fentebb említett monitorára, illetve a Sharp PN-K321-es modelljére is, de ez aligha meglepő, hiszen mindhárom monitor ugyanazt az IGZO panelt alkalmazza.

Az új monitor a tízujjas érintő támogatás jóvoltából kiválóan alkalmas a Windows 8 érintő funkcióiban rejlő lehetőség kiaknázására, de emellett egy meglepetés funkciót is kínál. Az új monitort igény esetén meg lehet dönteni, így az 25 fokos szöget zár be az asztallappal. A rendszer Palm Cancellation eljárást is kapott, így a mellékelt érintőtollal - amelynek 2 milliméteres hegye van - akár úgy is használhatjuk a monitort, mint ha az egy hatalmas, 32 colos rajzlap lenne. Rajzolás és írás esetén tehát nem okoz problémát, ha tenyerünk egy része, vagy kezünk külső éle hozzáér a panelhez.

Az IGZO panelnek köszönhetően széles látószögekkel (176/176 fok) és színhű képpel találhatják szembe magukat mindazok, akik lesznek olyan szerencsések, hogy egyáltalán kipróbálhatnak egy ilyen monitort. A Sharp közleményéből egyébként nem derül ki, hogy világszerte mikor válik elérhetővé az új, érintő funkciót is kínáló monitor különlegesség.

A közleményből annyi kiderül, hogy a vállalat eleinte csak havi 250 darabot gyárt majd az újdonságból, ami július 30-án jelenik meg kereskedelmi forgalomban - egyelőre kizárólag Japánban. A vállalat egyelőre az új megjelenítő ajánlott végfelhasználói árát sem közölte. A fentebb említett másik példány 5000 dolláros árát elnézve könnyen lehet, hogy a PN-K322B ára közelebb lesz a 6000 dollárhoz, mint az 5000-hez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward