Tíz százalék felett a Jelly Bean részesedése

A Jelly Bean egyre gyorsabban tör előre, míg az Andoid 4.0 (ICS) már közel 30 százalékon áll. Nekik köszönhetően az öreg 2.3-as verzió (végre) 50 százalék alá esett vissza.

Tíz százalék felett a Jelly Bean részesedése

Az okostelefonok és a táblagépek piacán az egyik legérzékenyebb kérdés a szegmentáció. A Google-nek ilyen téren van még hova fejlődnie, ezért is jó látni, hogy az újabb kiadások egyre gyorsabban nyernek maguknak teret, tehát a gyártók - lassan, de biztosan - több energiát fordítanak a gépek frissítésére.

A trónon persze változatlanul az Android 2.3 ül, de a Gingerbread kódnevű verzió előnye folyamatosan apad. Jelenleg mintegy 47,6 százalék írható a számlájára, de az előző hónapokban még az eszközöknek több mint a felét tudhatta magáénak. A népszerűségi sorban a második helyen áll az Ice Cream Sandwich (4.0), ami 27,5 százalékról erősödött 29,1-re az elmúlt hónap során.

 

A 4.x-es rendszerek pár hónapon belül elérik az 50%-os részesedést, és akkor talán a fejlesztők is ezek felé fordulnak majd, de egyelőre a 2.3-mal való kompatibilitás áll a legtöbbször a középpontban (ami nem feltétlenül baj, így régebbi gépeken is elmennek az új szoftverek, ha a gép elég erős).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward