Thunderbolt portos AKiTiO ház két bővítőkártya számára

Az AKiTiO újdonsága akár két darab kétslotos videokártyát is fogad, de ehhez extra feltételeknek kell teljesülniük.

Thunderbolt portos AKiTiO ház két bővítőkártya számára

Az AKiTiO egy különös terméket mutatott be, ami külső ház formájában fogadja a kétslotos bővítőkártyákat, az adott rendszerhez pedig Thunderbolt 3-as kapcsolaton keresztül csatlakozik. A Node Duo dizájnja egy régi Mac Próra emlékeztet, szellőzőket pedig bőven kapott. Maga a ház egyébként 293 milliméter mély, 155 milliméter széles és 232 milliméter magas.

Fedélzetén két darab kétslotos bővítőkártya fér el, amelyek maximum 220 milliméter hosszúak lehetnek. A két PCI Express 3.0 x16-os slot a Thunderbolt szabvány sajátosságai miatt PCI Express 3.0 x4-es sávszélességen osztozik, vagyis kétkártyás üzemmód esetén PCI Express 3.0 x2-es sávszélességgel gazdálkodhatnak. A slotok alap esetben, a gyárilag mellékelt 150 wattos külső tápadapter segítségével csak 25 wattnyi teljesítmény leadására képesek, ha mindkét slot használatban van és az egyik USB-C port 60 wattos töltő teljesítményét is igénybe vesszük. Egy slot használata esetén, USB-C alapú eszköz töltése nélkül már akár 75 wattos teljesítménnyel is kiszolgálhatja a rendszer az adott bővítőkártyát, ami nem csak videokártya lehet, hanem például SSD is.

Galéria megnyitása

Akinek nem elég a fenti kínálat, egy opcionális 230 wattos külső tápadapter segítségével mindkét PCI Express slotot elláthatja 75 wattnyi teljesítménnyel. Ha két darab kétslotos videokártyában gondolkodunk, a hátlapon található apró takarólemezt eltávolítva, külső tápegységet használva akár PCI Express tápkábeleket is vezethetünk a videokártyákhoz, igaz, ekkor már nem igazán lesz mobil a szett.

Galéria megnyitása

Az AKiTiO Node Duo hátoldalán két darab USB Type-C port található, amelyek közül az egyik 15 wattos, a másik pedig 60 wattos teljesítmény leadására képes – utóbbi viszont csak Thunderbolt kapcsolatot kínál, USB funkciót nem. A hátlapon van még egy DisplayPort 1.2-es port is, ami második monitor csatlakoztatásakor jöhet jól, már amennyiben nem videokártyá(ka)t szerelünk a rendszerbe. Fontos azonban megemlíteni, hogy hivatalosan csak a macOS 10.13-as, illetve ennél frissebb rendszereket támogatja az újdonság, de a gyártó szerint a legtöbb esetben a klasszikus, Windows alapú számítógépekkel is elketyeghet, gyártóitámogatás azonban nincs hozzájuk.

Galéria megnyitása

Az AKiTiO újdonsága még ebben a hónapban megjelenik kereskedelmi forgalomban, ára 394,95 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap