Thermaltake Urban S31: új PC ház, akár hangszigeteléssel is

A Thermaltake legfrissebb számítógépháza első ránézésre csak egy egyszerű, letisztult dizájnnal érkező újdonságnak tűnik, ám a látszat ezúttal alaposan csal.

Thermaltake Urban S31: új PC ház, akár hangszigeteléssel is

Az Urban sorozatot erősítő Urban S31-es modell egyszerű, igényes kinézettel és remek belső felépítéssel érkezik, méghozzá kétféle változatban. Az Urban S31 Classic változatnál a bal oldallapon nincs plexi ablak, míg az Urban S31 Windowed kiadásnál már van - cserébe viszont nincs hangszigetelés. Ettől eltekintve a két termék azonos, így az alábbiakban egy kalap alá vesszük őket.

Az S31-es modell közepes torony formátummal érkezik, és kiválóan alkalmas letisztult dizájnnal rendelkező gamer konfiguráció, illetve asztali munkaállomásként funkcionáló "erőmű" építéséhez. Az SECC acélvázra támaszkodó újdonság 500 x 206 x 520 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 7,3 kilogramm.

A szálcsiszolt alumínium előlap mögött megtaláljuk a szokásos 5,25 colos bővítőhelyeket, amelyekből ezúttal három áll rendelkezésre, egyet közülük pedig akár 3,5 colos külső bővítőhellyé is alakíthatunk.

A ház belsejében műanyag fiókok fogadják a 3,5 colos és 2,5 colos adattárolókat, így maximum hat asztali merevlemez, vagy hat 2,5 colos SSD meghajtó elszállásolására van mód. A külső és belső bővítőhelyek természetesen szerszámmentesen szerelhetőek.

A házban lapuló alaplaptálca micro-ATX és normál ATX formátumú alaplapokat fogad, plusz rendelkezik szerelőablakkal, illetve három darab gumírozott kivágással is - utóbbiak a minél hatékonyabb kábelmenedzsmentben segédkeznek. A plexi ablakkal ellátott változatnál különösen ajánlott kiaknázni a kábelmenedzsmentben rejlő lehetőségeket annak érdekében, hogy ha valaki benéz, igényesen elrendezett kábeleket láthasson.

Az új számítógépház hét darab PCI bővítőhelyet kínál, a tápegységek számára pedig hátul, alul biztosít helyet. A ház belsejében maximum 155 milliméter magas processzorhűtő fér el. A videokártyák számára alap esetben 290 milliméternyi hely áll rendelkezésre, de a HDD rack eltávolításával nyerhetünk néhány extra millimétert, így már 410 milliméternyi hellyel gazdálkodhatunk.

A kiváló szellőzésről alap esetben két ventilátor gondoskodik. Az előlap mögött, illetve a hátlapon is egy-egy 120 milliméteres átmérőjű, 1000-es percenkénti fordulatszámmal üzemelő légkeverőt láthatunk, amelyek mindketten 16 dB(A)-es zajszint mellett dolgoznak. Amennyiben a szellőzés hatásfokát javítani szeretnénk, úgy az előlapon egy további 120 milliméteres, a ház tetején két darab 120 milliméteres vagy egy 140 milliméteres, a ház alján pedig egy 120 milliméteres átmérőjű légkeverőt helyezhetünk el.

Természetesen minden ventilátor bővítőhelyhez jár kivehető szűrő is, sőt, még a tápegység alatt is találunk egy kivehető, tisztítható szűrőt. Ha folyadékhűtést kívánunk a rendszerbe építeni, úgy természetesen arra is van mód: a ház tetején kényelmesen elfér akár egy 240 milliméteres hőleadó radiátor is. A ház hátulján természetesen megtaláljuk a szokásos furatokat is, amelyeken kivezethetjük a külső hőleadó radiátor csöveit.

Az igényes felépítéssel érkező újdonság hangszigetelt oldallapokat kapott, amelyek gondoskodnak róla, hogy minél kevesebb zaj jusson ki a házon kívülre, így megfelelő hardverelemek kombinálásával igazán csendes konfigurációt építhetünk. Persze akkor, ha a plexi ablakkal ellátott kiadást választjuk, a hangszigetelt bal oldallapról le kell mondanunk.

A szálcsiszolt alumínium előlappal ellátott újdonság elejének felső részén megtaláljuk az előlapi portokat is, amelyek között ezúttal két USB 3.0-s és két USB 2.0-s port, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. Hab a tortán, hogy az Urban S31 mindkét kiadása rendelkezik 2,5"/3,5" dokkolóval, ami a ház tetején található - ez sokszor jöhet jól.

Az Urban S31-es modell hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, a termék várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert. Az oldalablakkal nem rendelkező példány Urban S31 Classic, míg plexi ablakkal is ellátott társa Urban S31 Windowed elnevezéssel érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward