Thermaltake PC ház, gamer igényekre szabva

A friss jövevény remek szellőzésével, minőségi felépítésével és rengeteg bővítőhelyével próbálja meghódítani a gamerek szívét.

Thermaltake PC ház, gamer igényekre szabva

A Thermaltake Chaser sorozatának legfrissebb tagja a Chaser A41-es típusjelzést kapta. A közepes torony formátumú számítógépház hófehérben és feketében kerül az üzletek polcaira, méghozzá 495 x 252 x 511 milliméteres mérettel és 8 kilogrammos tömeggel. A letisztult dizájnnal érkező, csúnyának egyáltalán nem nevezhető Chaser 41 bővítőhelyek tekintetében igen jól el van eresztve.

A külső bővítőhelyek között négy 5,25 colos, illetve egy 3,5 colos meghajtó öböl lapul, míg a ház belsejében öt darab 3,5 colos adattároló számára van hely, de akár 5 darab 2,5 colos meghajtót is elhelyezhetünk a fiókokban - legalábbis a gyártó hivatalos weboldalán ez az információ szerepel. A bővítőhelyek egyszerűen, szerszámok használata nélkül megtölthetőek adattárolókkal.

Az alaplaptálcán természetesen most is megtaláljuk a szokásos szerelőablakot, sőt, a tálca szélén gumírozott kivágásokat is láthatunk, amelyek a kábelek esztétikus, biztonságos elrendezésekor jönnek jól.

Érdemes igényesen berendezni a kuckót, ugyanis az oldallapon egy méretes plexi ablakot is elhelyeztek a vállalat mérnökei, így a kíváncsi szemek alaposan körülnézhetnek odabent.

A micro-ATX, illetve ATX formátumú alaplapok fogadására felkészített házban 7 darab PCI bővítőhely áll rendelkezésre. Processzorhűtőből akár 175 milliméter magas példány is elfér, a videokártyák számára pedig 315 milliméternyi helyet alakítottak ki a vállalat mérnökei. A tápegység ezúttal is a ház hátulján, alul kapott helyet, alatta pedig kivehető szűrő is lapul, így a házba kevés por jut be.

A megfelelő szellőzésről alap esetben három ventilátor gondoskodik. Az előlap mögött egy 120 milliméteres átmérőjű, kék LED-es világítással ellátott példány lapul, amely ezres percenkénti fordulatszámmal üzemel, 16 dB(A) zajszint mellett. A ház hátulján egy hasonló tulajdonságokkal büszkélkedő, ám LED-es világítással már nem rendelkező légkeverő teljesít szolgálatot.

A ház tetején egy nagyméretű, 200 milliméteres átmérőjű ventilátort találunk, ami 600-as percenkénti fordulatszámmal üzemel, zajszintje pedig mindössze 13 dB(A). Amennyiben a szellőzés hatásfoka nem lenne kielégítő, akkor a ház alján elhelyezhetünk még egy 120 milliméteres átmérőjű légkeverőt is. A Chaser 41 emellett folyadékhűtő rendszereket is fogad - akár egy 240 milliméteres hőleadó radiátort is könnyedén bepasszírozhatunk a kuckóba.

Az előlapi portok között - amelyek a ház tetején kaptak helyet - két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. Az új számítógépház négy nagyméretű, kifelé néző talpon áll, jobb oldallapján pedig egy kihajtható akasztó is helyet kapott, ami jól jön, ha szünetet tartunk játék közben, hiszen itt remek helye van a fejhallgatónak.

Az újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward