Thermaltake: okos billentyűzet és tápegység, folyadékhűtők

Új tápegységek, bővíthető folyadékhűtő szett, új gamer perifériák, mobilapp a DPS G tápegységekhez – sok-sok újdonságot villantott a Thermaltake.

Thermaltake: okos billentyűzet és tápegység, folyadékhűtők

A Thermaltake legújabb, egymásra pakolható asztali számítógépházairól, valamint a vállalat extrém gamer egeréről az elmúlt napok folyamán már beszámoltunk, most azonban szemügyre vesszük, milyen érdekességek lapultak még a standon.

Pacific RL240 folyadékhűtő szett

A kompakt folyadékhűtő szettek piacán számos termék közül választhatunk, ám ezek rendszerint összeszerelve érkeznek, későbbi bővítésükre pedig általában nincs mód. Egyes gyártók erre a problémára már kínálnak részleges megoldást, méghozzá olyan szettekkel, amelyeknél a lényegesebb kötések bonthatóak, így később bővíthető, illetve kiegészíthető a folyadékhűtő kör. Utóbbi rendszereknél a bővítés alkalmával sokak számára probléma lehet a kompatibilis alkatrészek felkutatása.

A Thermaltake illetékesei ezért még tovább csiszolták a koncepciót, és egy olyan szettet mutattak be, amely könnyedén bővíthető, a bővítéshez felhasználható, maximálisan kompatibilis komponensek pedig ugyancsak megtalálhatóak a kínálatban, így a rendszer későbbi kiegészítése nem jelenthet különösebb kihívást.

Az alapcsomagban egy 288 milliméteres tágulási tartályt találunk, amely 400 milliliternyi folyadékot és egy D5-ös szivattyút rejt. A szett részét képezi a Pacific W1-es folyadékhűtő blokk is, amely réz talpazattal és nikkelezett felülettel rendelkezik, kompatibilitás tekintetében pedig univerzális, hiszen minden modern processzorfoglalathoz passzol. A hőleadó radiátor 282 x 129 x 64 milliméteres mérettel bír és G1/4"-os fittingeket fogad. A csomagban 2 méternyi 1/2"-es cső, valamint 1000 milliliternyi piros hűtőfolyadékot találnak a vásárlók.

A történet itt persze még nem ér véget, hiszen azután, hogy az alapcsomag komponensei a helyükre kerültek, elkezdhető a rendszer bővítése – de akár lehetőség van eleve úgy összeállítani a szettet, hogy az extra komponenseket is beszerezzük, sőt, teljesen egyedi rendszer is összerakható a külön-külön megvásárolható alkatrészekből.

A hőleadó radiátorok között az apró, 120 milliméteresektől a hatalmas, 540 milliméteresekig mindenféle példány lapul – utóbbin például három darab 180 milliméteres ventilátor számára van hely. Mivel minden rendelkezésre áll egy ütősebb folyadékhűtő szett összeállításához, így nincs nehéz dolguk a felhasználóknak – már ha a projekthez szükséges tőke is megvan. A kínálatban egyébként meglehetősen vastag hőleadó radiátorokat találunk, amelyek a Water 3.0 Ultimate szettben alkalmazott megoldásnál több, mint kétszer vastagabbak (27 mm vs.64 mm).

A különböző hőleadó radiátorok mellett egyéb kiegészítők is elérhetőek, azaz szivattyút, tágulási tartályt és folyadékhűtő blokkot is beszerezhetünk. Extraként még különböző rendszerhűtő ventilátorokat is kínál termékeihez a vállalat, sőt, új processzorhűtőkkel is készült, amelyek azoknak jöhetnek jól, akik abszolút nem akarnak folyadékhűtéssel foglalkozni.

Az új rendszerhűtő ventilátorok között kör alakú LED-es világítással ellátott modellek is lapulnak, amelyek hagyományos társaiknál még lenyűgözőbb látványvilágot kínálnak. Természetesen a ventilátorok hatékony vezérléséhez előlapi panelt is kínál a gyártó, méghozzá érintőkijelzőset, ami rövidesen elérhető lesz.

Célkeresztben a játékosok

A Thermaltake Theron Plus+ gamer egeréről már beszámoltunk, ami az egérhasználat különböző statisztikáit Bluetooth kapcsolaton keresztül továbbítja az iOS vagy Android alapú eszközön futó alkalmazáshoz, így összehasonlíthatóak, mely játékos milyen stílusban játszik. Az új egér mellé Poseidon Z Plus névvel egy friss billentyűzet is érkezik, méghozzá hasonló funkcionalitással. Egy-egy statisztika-adatlap az alábbi módon jelenik meg a billentyűzethez tartozó mobilalkalmazásban.

Szintén érdekes a Poseidon Z TouchBar névre hallgató klaviatúra, ami igénytől függően barna vagy kék típusú mechanikus billentyűket alkalmazhat, szóköz billentyűjén pedig érintősáv is helyet kap. Az érintősáv zoom és scroll funkcióra egyaránt használható, de makrók is társíthatóak hozzá.

Végül érkezik még egy új, 7.1 csatornás virtuális térhangzást nyújtó mikrofonos fejhallgató, ami a Shock 3D 7.1 nevet kapta. A várhatóan 79,99 dollárba kerülő újdonság virtuális térhangzása mellé négyféle előre beállított hangszín közül választhatjuk ki az éppen megfelelőt, az integrált mikrofon pedig kényelmes használatot biztosít, ugyanis ha felhajtjuk, automatikusan elnémul.

A fejhallgató különböző kezelőszervei – például a hangerőszabályzó gombok – a bal hangszóró házán kapnak helyet. A Shock 3D 7.1 különböző paramétereit egyedi felhasználói felületen keresztül lehet majd testre szabni, így a fejhallgató olyan hangzást kínálhat és úgy működhet, ahogy az az adott játékos számára a legmegfelelőbb.

Új, 80Plus Platinum minősítéssel ellátott, teljesen moduláris felépítésű tápegységek érkeztek

A CES alkalmával a vállalat bejelentette Toughpower Grand Platinum sorozatú tápegységeit, amelyek terheléstől függően 89 és 92% közötti hatásfok mellett üzemelnek, tápkábeleik közül pedig mind lecsatolható, és mind lapos kivitelben érkezik. Az új sorozat minden tagja egyetlen +12 voltos tápágra támaszkodik, és mindannyian rendelkeznek aktív PFC támogatással is.

A modern, Haswell processzorokat is támogató elektronika komponenseit hőmérséklet-vezérelt, halkan működő, 140 milliméteres átmérőjű ventilátor hűti, ami normál üzemmódban mindössze 20 dB(A) körüli zajszintet produkál. A 650 wattos, 750 wattos, 850 wattos, 1050 wattos és 1200 wattos 80Plus Platinum minősítésű modellek legfontosabb paramétereit az alábbi táblázatok tárják az érdeklődők elé:

Az újdonságok rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban még nem derült ki, pontosan mennyibe kerülnek majd.

Hasznos mobilappot kapnak a DPS G sorozat tagjai

A Thermaltake végül, de cseppet sem utolsó sorban bejelentette, hogy a Toughpower DPS G sorozatú tápegységek mellé március folyamán érkezik egy DPS G App 2.0 névre keresztelt mobilapp, ami iOS és Android kiadásban egyaránt elérhető lesz. A szoftver PC-n már egy ideje működik, így az USB-n keresztül kapcsolódó tápegység diagnosztikai adatai ilyen formában már elérhetőek.

Az app lényege, hogy az említett tápegységek különböző paramétereit bármikor, akár távolról is figyelemmel lehet kísérni, sőt, egyes paramétereket akár módosítani is tud a felhasználó az appon keresztül.

A különböző feszültségértékek mellett monitorozható a fogyasztás, a hatásfok, a hőmérséklet, illetve a ventilátor aktuális fordulatszáma, de az áramfelvétel, illetve a fogyasztással kapcsolatos költségek is nyomon követhetőek. Ezek a funkciók az okoseszközök mellett a PC-n is elérhetőek, sőt, az adatokat akár Excel táblázatba, vagy felhő alapú tárhelyre is menteni lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward