Thermaltake MAX Series: ötletes kiegészítők, HDD-khez

Thermaltake MAX Series: ötletes kiegészítők, HDD-khez

A Thermaltake kínálatában egy új kiegészítő család jelent meg, amely a Max Series nevet kapta. Ebben a családban merevlemezekhez és SSD meghajtókhoz kapcsolódó kiegészítők kaphatnak helyet. Az újdonságok között első körben egy asztali számítógépházba szerelhető, 2,5 colos és 3,5 colos SATA meghajtók fogadására képes dokkoló egységet, valamint egy 2,5 colos SATA adattárolók számára készített, USB 3.0-s csatolófelülettel ellátott külső merevlemezházat találunk.

Max 5 Duo SATA HDD Rack

Az első kiegészítő tehát egy HDD rack, vagyis egy merevlemezeket és SSD meghajtókat fogadó dokkoló egység, amely az adott számítógépházban egy szabad 5,25 colos bővítőhelyre illeszkedik.

A 43 x 150 x 193 milliméteres mérettel, illetve 475 grammos súllyal érkező újdonság egy 2,5 colos és egy 3,5 colos SATA adattároló fogadására képes. A rendszer tartalmaz egy áramtalanító kapcsolót, illetve bővítőhelyenként egy-egy LED-et, amely az adott adattároló aktivitásáról árulkodik. A dokkoló hot-swap és hot-plug támogatással egyaránt rendelkezik, a merevlemezek dokkolásához és az adott keretbe történő beszerelésükhöz pedig a gyártó állítása szerint nincs szükség szerszámokra.

A könnyen kezelhető kis kiegészítő esetében különlegesség, hogy - a 2,5 colos meghajtó öböltől jobbra - két USB 3.0-s portot is kínál, azaz duplán jól jöhet, ha dokkolón kívül USB 3.0-s portokat kínáló előlapi panel vásárlásán is gondolkoztunk.

A SATA 1,5 Gbps-os, SATA 3 Gbps-os és SATA 6 Gbps-os támogatással egyaránt felvértezett dokkolóval kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Max 5G – egy 2,5 colos adattárolókat fogadó külső merevlemezház is érkezik

A Max család második tagja egy műanyagból és fémrácsból készült külső merevlemezház, amely 135 x 180 x 15 milliméteres mérettel és 95 grammos súllyal bír. A termékben 9,5 milliméter magas, 2,5 colos formátummal rendelkező meghajtó helyezhető el - ezekből SATA 1,5 Gbps-os, SATA 3 Gbps-os és SATA 6 Gbps-os példányokat egyaránt használhatunk, legyen szó merevlemezről, vagy akár SSD meghajtóról.

A külső merevlemezházban elhelyezett HDD USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, hála a belső SATA->USB átalakítónak. A termékben egyszerűen, szerszámok alkalmazása nélkül elhelyezhetjük az adott 2,5 colos adattárolót, amelynek megfelelő hűtéséről a fedlapon elhelyezett fémrács gondoskodik – így biztosított a termék szellőzése, ami merevlemez alkalmazásakor fontos lehet. A fenti fotókon egy DC tápcsatlakozó is látszik, ám ezt a jelek szerint nem kell alkalmazni: a házban elhelyezett adattároló USB 3.0-s porton keresztül megkapja a működéséhez szükséges áramot, csak úgy, mint a hagyományos USB-s 2,5 colos külső HDD-k.

A Thermaltake 2,5 colos adattárolókhoz szánt Max 5G külső házával kapcsolatban itt találnak további információt az érdeklődők. A termékhez egyébként egy tok is jár.

A két új kiegészítő várható ajánlott végfelhasználói ára jelenleg nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward