Thermaltake Jing: ismét egy új CPU hűtő

Thermaltake Jing: ismét egy új CPU hűtő

A Thermaltake legújabb processzorhűtője a Jing nevet kapta és specifikációi alapján igen ígéretesnek tűnik. A két darab 120 mm-es átmérőjű ventilátorral ellátott hűtő 200W-os TDP-ig képes a processzorok hűtésére, azaz kitűnő megoldás lehet, ha komolyabb processzor tuningban gondolkodunk, de nem kívánunk extrémebb hűtési módokat alkalmazni (pl.: folyadékhűtés).

A Jing kínaiul csendet jelent és a termék bizony hű is a gyártótól kapott nevéhez: 800-as percenkénti fordulatszám mellett a ventilátorok 16 dB(A) zajszinten végzik a rájuk bízott hűtéssel kapcsolatos feladatot, ám arról nem szól a fáma, hogy maximális, azaz 1300-as percenkénti fordulatszám esetén hogyan alakul a zajszint: erről sajnos a gyártó hivatalos weboldala is mélyen hallgat, nem csak a hivatalos közlemény. A kétventilátoros, torony felépítéssel rendelkező hűtő összesen öt darab nikkelezet, rézből készült hőcsővel gazdálkodik, amelyek a rézből készült, szintén nikkelezett talpazattól hatékonyan próbálják eljuttatni a processzor által termelt hőt az alumínium hűtőtömbig, amely összesen 41 darab 0,5 mm-es vastagságú lamellából épül fel. A ventilátorok maximális fordulatszámon 42 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek, várható élettartamuk pedig a gyártó állítása szerint 50000 óra.

Maga a hűtő 131 x 123 x 162 mm-es mérettel bír, súlya pedig nem kevesebb, mint 920 gramm. A Thermaltake Jing processzorfoglalat-kompatibilitás tekintetében univerzálisnak minősül, ugyanis az Intel LGA 775/1156/1366-os processzorai mellett az AMD AM2/AM2+/AM3-as tokozással érkező központi egységeihez is könnyedén alkalmazhatjuk. Az új, különleges színvilággal érkező processzorhűtő hamarosan kapható lesz, ajánlott végfelhasználói ára pedig 60 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

 

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward