Tetszetős HDD/SSD dokkoló a Sharkoontól

A Sharkoon már többféle merevlemez dokkolót kínál a piacon, amelyek között találunk olyam megoldásokat is, amik nem csak 3,5 hüvelykes, hanem akár 2,5 hüvelykes adattárolókhoz is használhatóak. A gyártó most egy új, minden eddiginél dizájnosabb merevlemez dokkolót mutatott be, amely a SATA QuickPort Home nevet viseli. A friss jövevény igazán tetszetősre sikeredett: tulajdonképpen úgy néz ki, mint egy szép asztali multimédiás lejátszó.

Tetszetős HDD/SSD dokkoló a Sharkoontól

A Sharkoon már többféle merevlemez dokkolót kínál a piacon, amelyek között találunk olyam megoldásokat is, amik nem csak 3,5 hüvelykes, hanem akár 2,5 hüvelykes adattárolókhoz is használhatóak. A gyártó most egy új, minden eddiginél dizájnosabb merevlemez dokkolót mutatott be, amely a SATA QuickPort Home nevet viseli.

A merevlemez dokkoló állomás 240 x 206 x 47,5 mm-es mérettel érkezik, súlya pedig merevlemezek nélkül 950 gramm. A fém házzal rendelkező újdonság előlapján egy lehajtható ajtó mögött találjuk a 3,5 hüvelykes és a 2,5 hüvelykes SATA merevlemezek vagy SSD meghajtók számára kialakított dokkoló helyeket, amelyekhez egy-egy aktivitásjelző kék led is tartozik. Az újdonság eSATA 3 Gbps-os vagy USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz, legyen szó asztali multimédia lejátszóról, noteszgépről vagy akár asztali számítógépről. Az adattárolók és a készülék alkatrészeinek hűtéséről egy hőmérséklet-vezérelt ventilátor gondoskodik, amely a pillanatnyi hőmérséklet alapján dinamikusan változtatja fordulatszámát.

Érdekesség, hogy a hasznos kis újdonság a felsoroltak mellett még memóriakártya-olvasót is tartalmaz, amely SD/SDHC, MS és MMC típusú memóriakártyák kezelésére képes. Az előlapon egy további USB 2.0-s portot is elhelyezett a gyártó, amelybe pendrive-ot, külső merevlemezt, digitális fényképezőgépet illetve más egyéb USB-s adattárolót is csatlakoztathatunk. A Sharkoon QuickPort Home névre keresztelt ötletes kis szerkezete hamarosan feltűnhet az üzletek polcain, ajánlott végfelhasználói ára pedig 49,9 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward