Terjesztené a Microsoft az exFAT-et

Bejelentette a Microsoft, hogy bárki érdeklődőnek kilicenszeli a Windows 7-nek már részét képező, valamint az SDXC kártyák által is használt gyors és sokat bíró exFAT fájlformátumát annak mielőbbi elterjesztése érdekében.

Terjesztené a Microsoft az exFAT-et

Bejelentette a Microsoft, hogy bárki érdeklődőnek kilicenceli a Windows 7-nek már részét képező, valamint az SDXC kártyák által is használt gyors és sokat bíró exFAT fájlformátumát annak mielőbbi elterjesztése érdekében.

Egyszerűbb készülékek, mint például fényképezőgépek és fényképkeretek esetében csak egy egyszeri, 300.000 dolláros díjat kérnek a licencért, míg összetettebb eszközök esetén (pl. számítógépek vagy okostelefonok) minden egyes eladott példány után felszámítják a jogdíjat.

A rendszer egyik legfőbb előnye kétségkívül az SSD-optimalizáltsága (tekintve, hogy az asztali PC-ken kívül szinte minden más készüléken rohamosan nő e tárolóeszközök népszerűsége), valamint az, hogy az eredeti FAT-nél jóval nagyobb, akár 256TB-nyi tárhely kezelésére is képes, és sokkal több fájllal tud megbirkózni egyazon könyvtáron belül. Sokat optimalizáltak a sebességén is.

Persze egyelőre még nem is lesz minden eszköznek szüksége az új rendszerre, ám az idő mindenféleképpen nekik dolgozik, és megvan rá az esélye, hogy előbb vagy utóbb valóban fontossá váljon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward