Terítéken van a Honornál a GMS visszaszerzése

Egy orosz lap arról számolt be, hogy több okostelefon is érkezhet belátható időn belül a Google mobilos szolgáltatásaival.

Terítéken van a Honornál a GMS visszaszerzése

A Huawei 2020 legvégén nyélbe ütötte a Honor eladását, így egy frissen alapított kínai konzorcium kezébe került a márka. Ennek a döntésnek az volt a lényege, hogy a Honor megmenekülhet abban az esetben, ha az Egyesült Államok végleg ellehetetleníti a Huawei működését.

Az elképzelés szerint a Honorra nem fognak már vonatkozni azok a korlátozások, amiket a Huawei-jel szemben vezetett be a Trump-kormány ideje alatt az Egyesült Államok. És ez alapján pedig lényegében bármilyen rendszerchipet alkalmazhat majd, használhat amerikai komponenseket a mobiljaiban, és a szoftveres területen is minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

Friss hírek szerint már az idei első negyedévben megjelenhet majd a Honor palettáján az „első” okostelefon, ami már a Google mobilos szolgáltatásaival karöltve kerül a boltok polcaira. Szóval hamarosan megszerezheti a Honor mögött álló Shenzhen Zhixin New Information Technology a szükséges engedélyeket ehhez.

Galéria megnyitása
Honor 10 Lite a Google mobilos szolgáltatásaival

A Kommersant hozta nyilvánosságra ezt az információt, és állítólag az eredményekhez közel álló forrástól származik az információ. Az orosz hírszerzőhöz eljutott kiszivárgott anyag arról szól, hogy a Honor egy teljes mobilsorozaton dolgozik, amelyeken a GMS már előre telepítve lesz, mint annak idején 2019-ben, és mint lényegében minden konkurens androidos okostelefonon.

Ez alapvetően nem hangzik nagy dolognak, de érdemes abba belegondolni, hogy a szakemberek nemcsak, hogy nem használhatták fel a készülékeken több mint másfél éve a Google különböző szoftveres megoldásait, hanem nem is férhettek ezekhez hozzá. Ez pedig azért igencsak nagy érvágás. Plusz valójában ez az egész nemcsak a GMS-ről szól, hanem egy sor egyéb amerikai szoftverről is.

A Honor éppen bemutatta a V40 okostelefont, aminek a kapcsán arról egyáltalán nem esett szó, hogy előre telepítve lehetnének rajta a Google mobilos szolgáltatásai. Tehát ez a termék egyelőre még a GMS nélkül fut nagy valószínűséggel, és a HMS-t használja jobb híján. Viszont egyelőre csak Kínában debütált, ahol a GMS-nek egyébként sincs nagy súlya. Egyes feltételezések szerint van arra esély, hogy a globális rajtig már előkerülhet a Google licenc is. De, ha ez nem is jön össze, a később érkező eszközöknél már jó esély mutatkozik erre.

Galéria megnyitása
Az új Honor V40

A GMS visszaszerzését követően a Honor újra erőre kaphat majd, és ez különösen fontos lesz azokon a piacokon, ahol egyébként nagyon jó pozícióban volt korábban a Huawei-jel együtt a márka. Számunkra a legjobb példa erre hazánk, de ilyen a Kommersant hírlapnak otthont adó Oroszország is.

Azt nem lehet tudni, hogy a már meglévő Honor okostelefonokat érintheti-e a változás, vagy már csak az újonnan megjelenő készülékekre kerülhet majd vissza a GMS. Elméletben nem lenne annak akadálya, hogy egy frissítéssel a piacon levő készülékek is részesülhessenek ebből. De kérdéses az, hogy a Honor új tulajdonosa milyen megállapodásra jut a Google-lel. És azért arra is kell figyelni, hogy az USA hogyan viszonyul majd ehhez a dologhoz.

A Xiaomi esetében láttuk, hogy nem tart sokáig az Egyesült Államoknak találni olyan kifogásolható dolgokat, amik alapján kisebb-nagyobb megszorításokat lehet elrendelni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap