Terítéken az olcsóbb 19"-es szélesvásznúak

Mai tesztünk alakalmával a legolcsóbb 19”-es monitorokat tettük próbára, hogy lássuk, mit kaphatunk, ha leendő kijelzőnkre nem tervezünk egy vagyont költeni.

Terítéken az olcsóbb 19"-es szélesvásznúak

1. Bevezető

Ha a monitor vásárlás problémáját a lehető legkevesebb pénzből szeretnénk megúszni, első körben végig kell gondolnunk, hogy mekkora az a méret és felbontás, melyre feltétlenül szükségünk lesz. Ezután jöhet a képminőség és a kijelző által nyújtott funkciók kérdése. Mai tesztünk alakalmával a legolcsóbb 19”-es monitorokat tettük próbára, hogy az utóbb feltett kérdésekre lehetőleg választ kapjunk.

Tesztalanyaink nagyjából hasonló specifikációval rendelkeznek, a táblázatra pillantva azonban néhány különbség már első látásra is megfigyelhető köztük. A kijelzők közül egyedül az LG nem rendelkezik dinamikus kontrasztvezérléssel, amely valljuk be, nem igazán fontos tényező. A megjelenített színek száma már annál inkább: míg az ASUS és BenQ készüléke a fejlettebb 16,7 millió színű megjelenítéssel rendelkezik, addig az Acer és LG készüléke csak a 16,2 milliós változatot kapta. Tudnunk kell, hogy a színárnyalatokat mindegyikük csak emulálja, némelyikük viszont igen hatásos. Beépített hangszórókkal az ASUS monitorja büszkélkedhet egyedüliként, felfüggesztés tekintetében pedig csak az LG megjelenítője lóg ki a sorból a maga 75mm-es szabványával.

2. Acer V193W

Acer V193W

A gyártó V sorozata a „Value” rövidítésből származik, mely némileg sejteti velünk, hogy nem kell túl nagy elvárásokat támasztani a készülék felé.

A monitor egyszerű, szögletes, igazi számítógép-formával rendelkezik, így aki ezt kedveli, nem fog csalódni. Matt fekete színezéssel találkozhatunk túlnyomó többségben, ez alól csak a márkajelzés és a menükezelő gombok képeznek kivételt.

Ezek a káva jobb alsó fertályán kaptak helyet. Nagyon kellemes meglepetés, hogy sikerült elfelejteni a dupla gombokat, így végre igazán jól használható példányokat kapunk a menühöz. Ha ennek ellenére mégis a szoftveres vezérlés hívei vagyunk, örömhír, hogy a mellékelt CD-ről az „Acer eDisplay Management” feltelepítésével ez is könnyen megoldható. A LED némileg világosabb a kelleténél, fényereje még éppen elviselhető.

Az anyagminőséget rendben találtuk, a monitort mindenhol erős burkolatok veszik körül, recsegés megdöntés közben sem fordult elő. Egyszerű kivitelezésről lévén szó a testreszabhatóság ennyiben ki is merül, és ezt is csak viszonylag szűk határok közt tudjuk variálni. A talpszerkezetet szerencsésebb lett volna kicsit magasabbra belőni, de a panel hátradöntésével ezt valamennyire ellensúlyozni tudjuk.

A csatlakozók táján mindössze egy analóg video bemenetre lettünk figyelmesek, a madzagok elvezetéséhez pedig nem jár a kábelrendező hurok. A felfüggesztési lyukak a panel közepére kerültek, VESA 100-as szabvány szerint tudjuk a készüléket állványra vagy falra szerelni.

A kijelző megfelelő fényerő tartalékkal rendelkezik, a kontraszt értéke pedig igen jó, a skála legsötétebb és legvilágosabb elme is látható. A monitor színhűsége viszont nem az igazi, a képe kissé fakó, a drágább Wide Color Gamut-os kijelzőknek a közelébe sem érhet. A színátmeneti skálák néhol darabosak. A látószögek oldalról kifogástalanok, de függőlegesen nagyon hamar bezöldül a panel, ami rontja a képminőséget. A készülék válaszideje igen jó, 5ms-os értéke bármilyen játékhoz megfelelő, zavaró hatások sincsenek. A háttérvilágítás nem okoz foltosodást, inkább a lilás elszíneződéssel és a fekete mélységével van probléma, de az alul látható enyhe bevilágítás extra szélesvásznú filmeknél sem volt túlzottan zavaró.

A monitort sajnos képarány kezelés hiányában csak a 16:10-es felbontásokkal tudjuk kellőképpen élvezni. A helyzetet driveres korrekcióval sem tudjuk megmenteni, ugyanis a GPU skálázás csak digitális jel esetén érhető el. Tehát ha olyan játékot veszünk elő, mely csak a 4:3-as vagy 5:4-es felbontásokat ismeri, kénytelenek vagyunk a kép elnyújtásával, torzítva használni a kijelzőt. A natív megjelenítés megfelelően éles. Az analóg video csatlakozás miatt viszont ez erősen függ VGA kártyánk minőségétől is. Ha gyengébb izomzatú számítógéppel rendelkezünk, előfordulhat, hogy alacsonyabb képméretet vagyunk kénytelenek használni. Választási lehetőségnek ilyenkor csak az 1280*800-as felbontás marad, ugyanis ez felel meg egyedüliként a 16:10-es képarányának. A homályosodás ebben az esetben szerencsére nem drasztikus, ezért nyugodtan használhatjuk sebességnövelés céljából 3D alkalmazásoknál.

Az „Acer eDisplay Management” (ADM) telepítése után számos lehetőség nyílik meg előttünk, melyek a monitor kalibrációja során lehetnek segítségünkre. Nemcsak a fényerő és kontraszt helyességét, hanem a megfelelő fehéregyensúlyt is könnyebben találtuk meg, mintha önállóan próbálkoztunk volna - mindezt a menükezelő gombok nélkül. Kísérletezés helyett az „e” gomb megnyomásával az „eColor Management” opciót aktiváljuk. Érdekes módon, ilyenkor éppen a színek maradnak változatlanok, a választható képprofilok csak fényerő, kontraszt és gamma értékükben különböznek egymástól.

Az általános Standard profilhoz képest a Text gyenge fényével, a Graphics erős gamma csökkentéssel, a Movie pedig némi gamma csökkentéssel, jól látható élesítéssel és a fényerő megnövelésével éri el a kívánt hatást. A profilok előre beállított értékeit megnézhetjük, ám változtatás esetén már átkerülünk a User módba, ahol tovább módosíthatjuk beállításainkat. A dinamikus kontrasztvezérlés alapértelmezésben minden képprofilnál inaktív, bekapcsolásával újfent felülírjuk az előzőleg elmetett User profilt. Az „eColor Management” tehát egy használható opció, de nem éreztük különlegesnek, ezért csak rajtunk múlik, hogy használni szeretnénk vagy inkább a saját, jól beállított profilunknál maradunk.

A következő értékeket használtuk a monitor kalibrálása során, bár ezek csak iránymutatóak, ugyanis nem garantált, hogy minden egyes példányt ugyanazokkal az értékekkel tudjuk helyesen beállítani:

3. ASUS VW195S

ASUS VW195S

Következő tesztalanyunk az ASUS képviseletében érkezett. Mint ahogy azt látni fogjuk, kedvező ára ellenére nem igazán történt anyag- és minőségbeli változás drágább társaihoz képest.

Küllem tekintetében a szokásos szögletesség és matt fekete színezés jellemzi a készüléket, a kijelző formatervezése megtartotta a gyártó jellegzetességeit.

A menüvezérléshez az olcsóbb szériáknál alkalmazott vékony gombokat kapjuk. Érdekes, de sokkal jobban használhatóak, mint a drágább szériáké, ezért nem sajnáltuk annyira, hogy a monitorhoz nem jár a szoftveres vezérlés. A LED fénye kellemes, így ez sem tereli el figyelmünket a kijelzőről.

Az anyagminőség ezúttal is jó, úgy látszik a kisméretű monitoroknál ez nem jelent problémát. A fix talp magassága ideális volt számunkra, és a panel döntögetése is kellően tág határok közt állítható. Mást viszont ne várjuk a készüléktől, a forgathatóságról és egyéb extrákról le kell mondanunk.

A csatlakozási lehetőségek kimerülnek a D-Sub dugaszban és egy audio bemenetben, utóbbi a monitor tetejébe épített csipogókhoz szállítja a hanganyagot. Az integrált hangszórók egészen jól szólnak, hangjuk egyik tartományban sem tolakodó, a magasakat még kicsit gyengének is éreztük. Filmekhez és talán már zenehallgatáshoz is használhatjuk őket, bár kis teljesítményükkel minden bizonnyal nem fogunk nagy lármát csapni.

A kontraszt lehetne jobb is, a nagyon sötét és világos árnyalatok már nem különböztethetőek meg egymástól. A fényerő éppen elegendő, bár nem sok tartalékkal rendelkezik a kijelző, ráadásul maximális fényerőn a színek is könnyen túlerőltetetté válhatnak. A színátmeneti skálák szép folyamatosak, a színhűség rendben van, a képet nem éreztük fakónak. A háttérvilágítás viszont a monitor legnagyobb gyengéje, a bevilágítások erősek, ezen kívül enyhe foltosodás is megfigyelhető az egyszínű képernyőn. A fekete mélysége sem az igazi, sajnos ez a képernyő nem mozizásra teremtetett. A panel látószöge viszont nem rossz, oldalról szinte semmi változás, függőlegesen is „csak” sötétedéssel kell számolnunk, színtorzulás egyik esetben sem jelentkezik. A válaszidő játékokhoz is elegendő, a gyengébb 5ms-osok teljesítményét hozza, azt viszont zavaró hatások (pl. árnyékolás) és észrevehető bemeneti késés (input lag) nélkül.

Az élesség az analóg video bemenet ellenére az ASUS esetében is megfelelő, mi több, egészen jónak mondható, már csak a jó minőségű VGA kártyára kell figyelnünk. Ha a natív felbontásnál kisebbet szeretnénk használni, érdemes az 1280*800-as méretet vagy az ennél kisebb 4:3-as felbontásokat választani. Előbbi ugyanis torzulás nélkül jelenik meg, utóbbiakhoz pedig használhatjuk a beépített képarány kezelési megoldást, vagyis az „aspect control”-t. Egyetlen kifogásunk ellene, hogy valóban csak a 4:3-as képméreteket képes lekezelni, így a többi továbbra is torz módon jelenik meg képernyőnkön. A tesztelt felbontásokat viszont igen kis homályosodással képes megjeleníteni a monitor, ezért a VGA-igényes játékokkal sem lesz gondunk, bár ekkora méretben ez még nem igazán jelenthet problémát.

A Splendid módok (Scenery, Theater, Game, Night View Mode) a megjelenítet képet nagyban képesek megváltoztatni a fényerő, élesség, szaturáció mértékének megváltoztatásával és az opcionális dinamikus kontrasztvezérlés bekapcsolásával. A képprofilok előre eltárolt értékeit felülírhatjuk finomhangolás céljából, ha pedig nem tetszik az eredmény, egyenként visszaállíthatjuk őket az eredeti, gyári állapot szerint. Kedvencünk a Theater mód volt, vele tudtuk a legélénkebb színeket előcsalogatni, anélkül, hogy túlzásokba estünk volna, mindazonáltal szövegolvasáshoz továbbra is a jól beállított Standard képprofil ajánlott leginkább.

A menü rendelkezik beépített színsémákkal is, hogy megtalálhassuk a számunkra ideális színhőmérsékletet, extraként pedig lehetőségünk van a bőrtónus színének megváltoztatására is (Skin Tone).

 

4. BenQ G900WAD

BenQ G900WAD

A BenQ legolcsóbb 19 colosát egyik régi, akkor még igen jónak mondott, G szériájából kölcsönöztük. Azóta a gyártó már számos újdonsággal állt elő, a legolcsóbb megjelenítők közt viszont még mindig bizonyíthat a régi típus.

A pofás küllem megmaradt, minimalista, de egyáltalán nem puritán tervezésével a készülék minden bizonnyal a szögletességet és egyszerű formát kedvelők tetszését fogja elnyerni. A káva szürke festést kapott, a talpazat és a hátsó rész pedig fekete színű. Mindenhol matt felületek fogadnak mindet, mely kevésbé látványos fénylő társainál, ám cserébe a szennyeződések és karcolások nem látszanak meg rajta olyan nagymértékben.

A monitor gombjait a panel aljába rejtették, a segítő feliratok napfénynél is csak alig látszanak, ezért jobban tesszük, ha elhelyezkedésüket mihamarább megjegyezzük. Az OSD gyorsan reagál parancsainkra, a vezérlőgombok lenyomását szinte azonnali reakció követi. Ezt fontosnak tartjuk megemlíteni, mivel a készülékhez nem jár a szoftveres vezérlés. Középen található a bekapcsoló gomb, melyet egy állapotjelző LED-del egészítettek ki. Fénye a monitor bekapcsolt és készenléti állapotában sem zavart minket.

A talp összeszerelése nem mondható különösebben nehéznek, a szétszerelés már annál inkább. Az általa nyújtott dönthetőség több mint kielégítő, más különleges képességet viszont ne várjuk tőle. A gyárilag fixen beállított magasságot jól eltalálták, a monitort nem éreztük kényelmetlennek a használat során.

Hátul láthatóak a fali tartóhoz szükséges lyukak, alul, a talprészen pedig egy kábelrendező hurok segít kordában tartani a videojelhez és a tápegységhez tartozó vezetékeket.

Csatlakozási lehetőségek terén itt sincs nagy választék, mindössze a D-Sub dugasz áll a rendelkezésünkre.

A BenQ kijelzője a színátmeneti skálákat a legkisebb darabosság nélkül vette. A színek megjelenítése viszont mára már megkopottnak tűnik, a kép nem igazán élénk, inkább enyhén fakónak mondanánk. A megjelenítő kontrasztértéke átlagos, fényerőtartaléka pedig csak éppen elegendő az erős napsütés melletti használathoz.

A monitor háttérvilágítása tűrhető, a széleken látható bevilágítás mind a négy irányból jelen van, de még elfogadható fényerővel. A fekete mélysége szintén nem az igazi, ráadásul a sötét területeken erős lilás elszíneződés is látható.

A készülék skálázási képessége viszonylag jó, 1280*800-as képméret esetén látható némi homályosság, az 1024*768-as felbontás viszont meglepően jól használható. Ehhez nyújt még segítséget a monitor képarány-konvertálási tulajdonsága, mely a natívtól eltérő méreteket alakítja át torzításmentes formába. Az élesség a legnagyobb felbontás esetén szintén jónak mondható, ezért érdemes a kijelzőhöz legalább egy alapszintű különálló videokártyát beszereznünk, mivel az integrált megoldások nem mindig jelentenek tökéletes megoldást. A panel reakcióideje megfelelő játékokhoz is, további pozitívum, hogy az input lag mértéke szinte észlelhetetlen. A betekintési szögek még ennél is jobbak. Oldalról alig romlik a képminőség, függőlegesen pedig mindössze a kép sötétedésével kell számolnunk, elszíneződést egyik irányból sem tapasztaltunk.

A képernyőmenü szokásos profiljaival tudjuk a képet némileg feljavítani a különböző felhasználási területeken. Az ipari sRGB, a fényképekhez ajánlott Photo, a gyors mozgásokhoz javallott Dynamics, és a filmezéshez használt Movie állásokat kapjuk meg ezúttal is.

Utóbbi háromnál a dinamikus kontraszt is bekapcsolható, alaphelyzetben ugyanis ez a lehetőség inaktív. Használatuk során élénk színezést és erős élesítést figyeltünk meg, mely mozgó téma esetén jól működik, internetezéshez és szövegolvasáshoz viszont kellemetlen. Ilyenkor ajánlatos az alaphelyzeti Standard profilt használni a táblázat szerinti beállításokkal.

5. LG W1934S

LG W1934S

A teszt során szerzett tapasztalataink alapján az LG egy olyan belépőszintű 19 colos monitort dobott piacra, mely többnyire csak formai újításon ment keresztül. Nagy a valószínűsége annak, hogy a készülék túlnyomórészt a régebbi modellek alkatrészeiből épül fel.

A formaterv viszont új, a teljesen fekete, matt színezésű káva anyagminőségével semmi problémánk nem akadt, masszív és nem ropog.

A menüvezérlés csak a monitor jobb alsó sarkában elhelyezett gombokkal történhet, a gyártó komolyabb készülékeihez mellékelt „forteManager”-t most nem kapjuk meg. A gombok nyomáspontjával és a menü reakcióidejével teljes mértékben elégedettek voltunk, a segítő piktogramok viszont alig olvashatóak, csak erős megvilágítás mellett tudtuk a gombok funkcióit leolvasni. Az állapotjelző LED kék és narancs színei egyáltalán nem vonták el figyelmünket a lényegről, de ki is kapcsolhatjuk őket a menüben.

A talp összeszerelése két részletben történik, előbb a nyak, majd a korong egyesítésével, az általa nyújtott stabilitás megfelelő. A panelt megdönteni széles keretek közt tudjuk, egyéb szolgáltatással a többi tesztalanyhoz hasonlóan a koreai készülék sem rendelkezik.

Hátul láthatóak a felszereléshez szükséges lyukak, ezen kívül pedig egy ötletes árkot kapunk a panel tetején, mely a készülék cipelésekor tesz jó szolgálatot.

A csatlakozók táján csak az analóg D-Sub dugasz található a kijelzőn, a vezetékekhez pedig kábelrendező hurkot ezúttal nem kapunk.

A monitor képminősége azt kell mondjuk, a régi, kezdetleges TFT-k idejét idézi. A színskála darabos, itt látható igazán, hogy a megjelenített árnyalatok száma nem igazán sok. A színeket kissé fakónak, élettelennek találtuk. Nem igazán tudtuk semmilyen beállítással sem megfelelőre csiszolni a képernyőt, végső megoldásként a gamma értékének csökkenésével sikerült még elfogadható képet előcsalogatnunk a monitorból. A kontraszt is igen gyenge, és fényerő tartalékban sem bővelkedik a kijelző, egy erős napsütéshez csak éppen elegendő a világosság.

A háttérvilágítás viszont meglepően jó, bevilágítás csak alig látható. A foltosodás is csekély, a fekete világossága pedig elfogadható. A képernyő látószöge is dicséretet érdemel, oldalról alig változnak meg a színek, függőlegesen pedig mindössze sötétedést tapasztaltunk, elszíneződést nem. Összességében tehát a kijelző filmek megtekintésére egészen jól használható. A válaszidő szintén jó, játékra is remek választás a monitor, csekély input lag-ja pedig a közvetlenséget segíti elő.

A monitor élességére nem lehet panaszunk, tesztünk egyik legpontosabb szövegmegjelenítéséről tudunk beszámolni, már ami a natív felbontást illeti. Ettől eltérve viszont már nem ilyen rózsás a helyzet, mivel 1280*800-as felbontáson már erős homályosodással kell szembenéznünk. Az 1024*768-as képméret viszont egészen jól használható, különösen, hogy a monitor képarány kezelési mechanizmusának hála, torzításmentesen élvezhetjük azt. A „4:3 in wide” opció továbbra is egyik kedvenc képarány-konvertálónk, mivel azoknál a játékoknál is működik, amelyek nem támogatják a szélesvásznú monitorok felbontásait.

A megjelenítő képprofiljai az „f-Engine” előtti időkből lehetnek ismerősek, az alaphelyzeti beállításon felül hat előre programozott profilt kapunk. Az éjszakára ajánlott „Night Movie”, „Night Photo” és „Night Text” állások közül előbbieknél nem igazán vettünk észre különbséget, mindkettejüknél fényerő emelkedést tapasztaltunk. Utóbbi már látványosabb, gyengébb fényével és rendkívül hideg színhőmérsékletével éri el a kellő hatást. A profilok nappali változatai, a „Day Movie”, „Day Photo” és „Day Text” még több fénnyel operálnak, egyébként mindenben megegyeznek az éjszakai változatokkal.

Mi ezúttal inkább a jól beállított alaphelyzeti „Normal” profilra esküszünk a lap alján található értékek szerint beállítva, a gyári sémákat nem igazán találtuk meggyőzőnek.

6. Összefoglalás

A monitorok értékelésénél a képminőséget, szolgáltatásokat, szoftveres és gyártói támogatottságot, a készülék testreszabhatóságát és nem utolsó sorban vételárát is számba vesszük, így a végleges minősítés az összbenyomásunkat tükrözi egy ötös skálán osztályozva:

•    5 - KIVÁLÓ 

•    4 - JÓ

•    3 - KÖZEPES 

•    2 - KIELÉGÍTŐ

•    1 - ELÉGTELEN

Acer V193W

Pro:

[italic]•    jó skálázási képességek (alacsony felbontásnál is elég éles)

•    jó válaszidő

•    jó menükezelő gombok

•    szoftveres OSD[/italic]

Kontra:

[italic]•    kissé fakó színek

•    kissé szűk látószögek

•    nem igazán mély fekete (az is lila)

•    képarány kezelés hiánya (az 1280*800-ast leszámítva torz alacsony felbontásokat eredményez)[/italic]

Az Acer olcsó megoldású monitorja fel tudott mutatni néhány pozitívumot. Ezek közé tartozik a jó anyagminőség, a szoftveres OSD, a gyengébb felbontások élessége, viszont itt találtuk meg a készülék legnagyobb gyengéjét is, ugyanis képtelen a saját képarányától eltérő felbontásokat megfelelően lekezelni. A kijelző többi negatívuma már (sajnos) nem mondható egyedi esetnek, mivel a kategóriatársak hasonló nehézségekkel küszködnek. A 3 napos pixelhiba garancia opcióként rendelhető, mely ugyan megnöveli a kijelző vételárát, cserébe viszont egy hibátlan panellel leszünk gazdagabbak. Mindent egybevetve a készülék értékelése: KÖZEPES.

ASUS VW195S

Pro:

[italic]•    Theater képprofilban remek színkezelés

•    jó skálázási képességek (alacsony felbontásnál is elég éles)

•    jó válaszidő

•    jó látószögek

•    jó menükezelő gombok

•    képarány kezelés a 4:3 arányú felbontásokhoz[/italic]

Kontra:

[italic]•    erős bevilágítások a széleken

•    nem igazán mély fekete

•    képarány kezelés hiánya a 16:9 és 5:4-es arányokra vonatkozóan

•    szoftveres OSD hiánya[/italic]

A monitor egy viszonylag jól összeszedett készülék benyomását keltette bennünk. Örültünk, hogy akadt egy képprofil, ahol a színkelés különösen jól alakult, mindenképpen érdemes ezt filmekhez és akár játékokhoz is elővennünk. Utóbbi egy különösen ajánlott felhasználási területe a monitornak, mivel a készülék igen jó válaszidővel és remek skálázási képességgel rendelkezik, ám arra figyelnünk kell, hogy a 16:9-es és 5:4-es felbontásokat kerüljük. Számolnunk kell viszont a mérleg másik serpenyőjével is. Az erős bevilágítás a filmrajongóknak veheti el a kedvét, ezen kívül a 3 napos pixelhiba garanciát sem kapjuk meg a kijelzőhöz, még opció formájában sem. Mindent összevetve a felsorolt negatívumok miatt KÖZEPESnél sajnos nem kaphat előkelőbb értékelést a monitor.

BenQ G900WAD

Pro:

[italic]•    jó skálázási képességek (alacsony felbontásnál is elég éles)

•    jó válaszidő

•    jó menükezelő gombok

•    jó látószögek

•    képarány-kezelés a nem natív felbontásokhoz[/italic]

Kontra:

[italic]•    kissé fakó színek

•    nem igazán mély fekete (erős lilulással)

•    látható bevilágítások a széleken

•    szoftveres OSD hiánya[/italic]

A BenQ monitorát elsősorban játékosoknak tudjuk ajánlani, mára már megfakult színei miatt grafikai munkára viszont egyáltalán nem jó választás. A filmezés élményét rontja a világos fekete megjelenítés, melyen látható lilulás van jelen, látószöge viszont elég jónak mondható ezért összességében a kijelző még DVD-zésre is elfogadható. A készülék összeszerelésének minőségben nem találtunk kifogást, és a LED is halványan tette a dolgát. A monitor menüje gyors, gombjai jók, szoftveres vezérlést viszont nem kapunk hozzá. A 3 napos pixelhiba garancia hiánya továbbra is fájó pontja a gyártónak, ezért és a gyenge színhűség miatt a kijelző értékelése csak: KÖZEPES.

LG W1934S

Pro:

[italic]•    jó válaszidő

•    jó látószögek

•    viszonylag jó háttérvilágítás

•    remek képarány-kezelés a nem natív felbontásokhoz („4:3 in wide”)[/italic]

Kontra:

[italic]•    gyenge színhűség

•    gyenge kontrasztérték

•    szoftveres OSD hiánya[/italic]

A monitor legnagyobb hibáinak a gyenge színhűségét és kontrasztértékét tartjuk. Viszonylag jó betekintési szögei és háttérvilágítása a filmezést segítik elő, a panel kellemes válaszideje pedig a játékokra van jótékony hatással. Az említett negatívumok miatt viszont az értékelésnél erősen gondolkodtunk rajta, hogy csupán a „kielégítő” minősítéssel illessük az LG olcsó kiadású monitorját, viszont megkapjuk hozzá a 3 napos pixelhiba garanciát, mely egyáltalán nem elhanyagolható tény. A kijelző ennek köszönhetően kapta meg végül a KÖZEPES értékelést.

                                 

Az ASUS készülékét a Computer Emporium Kft-től, az Acer kijelzőjét a CHS Hungary Kft-től, a BenQ és LG monitorját pedig a Cédrus Számítástechnikai Kft-től kaptuk, ezúton is köszönet érte!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward