Terítéken a Lumia 925

A Nokia menetrend szerint bemutatta a legújabb okostelefonját, ami a szó szerint értendő megkönnyebbülésen túl nem hoz lényeges újításokat.

Terítéken a Lumia 925

A Nokia újdonságának specifikációján végigtekintve csalódásnak is nevezhető a Lumia 925, hiszen a készülék a szoftveres módosításokon túl szinte csak a megjelenésében és a fizikai méretében tér el attól, amit a Lumia 920 is nyújt a vásárlóknak. A finnek úgy fest, hogy szeretnék kihozni a maximumot a csúcsot jelentő konfigurációból.

Az újracsomagolt Lumia 920 mintegy 46 grammal lett könnyebb. Az átalakításoknak köszönhetően már csak 139 grammot nyom, és ami talán még fontosabb, hogy a 130,3 x 70,8 x 10,7 milliméteres házból egy 129 x 70,6 x 8,5-ösbe költözött át - tehát 21,2 százalékos térfogatcsökkenéssel számolhatunk. Az új ruhának mindössze annyi a szépséghibája, hogy a kameramodul zsugorítása nem volt kivitelezhető, így ez kipúposodik a hátlapon. Az újdonság háta egyébként továbbra is polikarbonát, de a merevséget adó keret már fém, és ezt a lehető legjobban ki is használják, mivel antennaként is funkcionálnak a szegélyek.

A Windows 8 operációs rendszert futtató mobilkészülék 4,5 hüvelykes kijelzője ClearBlack AMOLED technológiát használ, így a színek teltek és a betekintési szögei is szélesek amellett, hogy tűéles a megjelenített kép az 1280 x 768 képpontos felbontásból kifolyólag. A Gorilla Glass 2 mögé rejtett előlapon, a panel felett, egy 1,3 megapixeles kamera is helyet kapott, mely HD videóhívások bonyolítására alkalmas. Ha fotózni szeretnénk, akkor a már említett f/2.0 apertúrás főkamerán a sor, ami 8,7 megapixeles fotók és 1080p HD videók készítésére alkalmas. Az optikai képstabilizátorral ellátott lencse mindenkor a lehető legpontosabb eredményre törekszik. PureView ide vagy oda, sajnos Xenon vakut továbbra sem kapunk, így dupla LED villanóval kell beérnünk rossz fényviszonyok mellett.

Külön kiemelendő Smart Camera alkalmazás, ami egy sor különböző fényképezési módot tartalmaz. A sorozatkép 10 felvételt csinál egyetlen másodperc alatt 5 megapixeles felbontáson, a Best Shot többet lő egymást követően, majd ezek közül engedi kiválasztani a legjobbat. Az Action Shot gyors mozgású témáról lőtt képeket tud összefűzni egybe, míg a Motion focus a gyors dolgokra tud pontosan ráfókuszálni, így a kép témája sosem nem lesz elmosódott. Valamint a gépezet tartalmaz két IHF mikrofont, amik a videóink hangminőségéért fognak felelni zajos, hangos környezetben.

A belső értékeket kutatva ismét egy Qualcomm chipbe futhatunk bele. Ezúttal is a kétmagos MSM8960-on a sor, ami 1,5 GHz-es órajelen ketyegő Krait magokat és egy korosodó Adreno 225 grafikus processzort rejt magában. A rendszermemória kapacitása 1 GB-os, míg a háttértár mindössze 16 GB-os lett a Lumia 920 32 GB-ja után, úgy, hogy a bővítés lehetősége továbbra is tabu - itt legfeljebb a 7 GB-os Skydrive jelenthet némi vigaszt. A kapcsolati képességei között az LTE hálózati modem a legfontosabb, amely 100/50 Mbps-os sebességre képes. Továbbá van még a tarsolyában 5 GHz-es frekvenciát is támogató 802.11 b/g/n Wi-Fi DLNA-val, Bluetooth 3.0, NFC chip és GLONASS műholdakkal is kommunikáló GPS vevő. A beépített akkumulátor kapacitása 2000 mAh; ez a gyári adat szerint 55 órányi zenehallgatásra vagy 18,3 órányi telefonálásra nyújt lehetőséget.

A Nokia Lumia 925 várhatóan júniusban kerül be a boltok és a szolgáltatók kínálatába. Az eszköz szokatlan módon csak három alap színben: feketében, fehérben és szürkében lesz megvásárolható. Az ára nettó 470 euró körül alakul Európában és 600 dollár felett a tengerentúlon, ahova csak később ér el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward