Térhatásúvá varázsolja képeid a Google

A Google Fotók szolgáltatás Cinematic opciója elképesztően látványossá tudja tenni az emlékeket.

Térhatásúvá varázsolja képeid a Google

Rendkívül sokoldalúan igyekszik a Google kihasználni a gépi tanulást a különböző szolgáltatásainál. És különösen igaz ez a képalkotás esetében, ahol most a Google Fotók szolgáltatás keretében megjelent a Cinematic fényképek fejlesztés, mely tényleg olyan látványosan tudja manipulálni a képest, hogy az egyszerű néző nem hisz a szemének.

A Google Fotókra mentett szimpla képekből a szolgáltatás mögött dolgozó algoritmus képes lesz egy olyan animációt készíteni, ami teret ad a képnek, mintha azok térben helyezkednének el. A Cinematic néven futó újítás teljesen önállóan fog működni, semmilyen beavatkozást nem igényel a funkció, és ennek megfelelően bárki kihasználhatja majd. Az alkalmazás Emlékek szekcióján belül lehet majd elérni az új lehetőséget.

A Cinematic képek ki lesznek emelve, nem kell ezeket sokáig keresni. És ennek az a célja a Google elképzelése szerint, hogy a felhasználó az általa megörökített legfontosabb pillanatokat később még látványosabban élhesse át újra, amikor megnézi az emlékeket megörökítő fotókat. Ennek köszönhetően a fotók olyan élettel telinek hatnak majd, mintha teljesen valóságosak lennének.

Elsőre azt gondolnánk, hogy ez csak akkor fog menni, ha Fotókon belül található képeket a portrémódban alkották, ahol extra mélység információk is társulnak a képekhez, de ez nincs is. Elképzelhető, hogy a portréknál a végeredmény még jobb lehet majd, de enélkül is megoldható a dolog. A Google rendszere képes a teljesen mezei képeken is felismerni a különböző mélységben elhelyezkedő rétegeket. És amikor ez megvan, akkor alkalmazza a mozis effektet egy sima animációt alkotva, hogy feldobja a képet.

Megoszthatóak is a Cinematic képek a Google Fotók segítségével, így nemcsak a felhasználó gyönyörködhet bennük, hanem mások is.. Mindössze néhány érintést követően el lehet küldeni az ismerősöknek, rokonoknak videóként. Ennek a fejlesztésén a Google egyébként folyamatosan dolgozik még most is, hogy a lehető leghatékonyabban menjen, és a vállalatnak küldött visszajelzésekkel segíthető az emberek munkája.

Ezt a fejlesztést a Google a következő hetekben fokozatosan teszi majd elérhetővé mindenki számára az alkalmazáson belül. Szerveroldalon aktiválja a dolgokat a Google, így nem függ az applikáció frissességétől a funkció elérhetősége.

Továbbá szintén a Fotók keretében a fotós összeállítások készítése is jobb lesz a jövőben, gazdagabb vizuális lehetőségekkel lehet majd számolni. És itt is bevetésre kerül a Google gépi tanulási rendszere, ami segít majd a fényképekhez passzoló hátteret és betűtípust találni minden esetben. Természetesen a megosztási lehetőség pedig itt is biztosítva lesz, szóval a kollázsokat elküldhetik másoknak is a felhasználók.

Galéria megnyitása

Az Emlékek felületnél pedig már az olyan képek lesznek a jövőben legfontosabbként kiemelve, amiken az embere szerettei, legjobb barátai vannak, valamint a kedvenc témáit örökítik meg. Szóval egy nagyon összetett algoritmus dolgozik majd azon, hogy mindig valóban a kedves fotók legyenek előtérbe helyezve itt. És elrejthetőek is majd az emberek, így például egy korábbi barát/barátnő, ilyenkor pedig minden kép eltűnik, amin az adott személy felbukkan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap