Tényleg 2014 elején jönnek a Kaveri APU-k

A Kaveri APU-k 2014 elején kerülhetnek az üzletek polcaira, állítják a VR-Zone munkatársai, akik hivatalos, az AMD-től származó megerősítésre hivatkoznak.

Tényleg 2014 elején jönnek a Kaveri APU-k

Az AMD Richland APU egységei - amelyek tulajdonképpen "tuningolt" Trinity APU egységeknek minősülnek - még csak nemrégiben jelentek meg, ám pályafutásukból már nincs túl sok hátra, hiszen rövidesen megérkeznek utódaik.

A VR-Zone információi szerint az AMD megerősítette, valóban érkeznek a Kaveri APU egységek, amelyek 2014 elején válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, azaz a korábbi tervekhez képest késnek. A Socket FM2+-os processzorfoglalatba illeszkedő újdonságok szállítása a tervek szerint már az idei év negyedik negyedévében megkezdődhet. Az asztali variánsok a következő év elején - a dolgok jelenlegi állása szerint február közepén - válnak elérhetővé, a mobil példányok pedig kicsit később, 2014 első félévében érkeznek. Ez mindenképpen fura, hisz eddig pont fordítva működött a stratégia: először a mobil APU-k jelentek meg, majd asztali társaik is tiszteletüket tették a piacon.

Stratégia ide vagy oda, 2014 elején mindenképpen befutnak a Kaveri APU-k. Az újdonságok x86-64-es processzormagjai egyébként az AMD legújabb, Steamroller mikroarchitektúrája köré épülnek majd és egy APU-ban négy lesz belőlük. A fedélzeten persze GPU is helyet kap, ami immár GCN (Graphics CoreNext mikroarchitektúrára támaszkodik. Ezen felül komoly újításokra is lehet majd számítani, főként a heterogén számítás területén. Utóbbi leegyszerűsítve a CPU magok és a GPU számítási feladatok alkalmával való hatékonyabb együttműködését takarja.

A Kaveri APU egységekhez új, Socket FM2+-os processzorfoglalattal ellátott alaplap kell majd. A Socket FM2+ tokozású APU-k kettővel több érintkezőt alkalmaznak, mint Socket FM2-es társaik, így a régi alaplapokban nem üzemelnek, a Socket FM2+-os alaplapokban azonban használhatóak lesznek a Socket FM2-es Trinity és Richland APU-k is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward