Tempóváltás: Megérkezett a Huawei Enjoy 5S

Az Enjoy 5 okostelefon mellé érkező Enjoy 5S modell már komolyabb erőtartalék birtokában lesz. A Huawei méltán reménykedhet a sikerben.

Tempóváltás: Megérkezett a Huawei Enjoy 5S

A Huawei októberben állt elő az Enjoy 5 okostelefonnal, most pedig annak a modellnek a kvázi nagytestvérével ismerkedhetünk meg. A készülék maga hasonló fizikai mérettel rendelkezik, mert mindkettő egyforma méretű kijelzővel van ellátva, azonban hírünk alanya sokkal izmosabb lesz, és már a biometrikus azonosítási lehetőségnek sincs híján.

Az Enjoy 5S a középkategóriát veszi célba egy 5 hüvelykes megjelenítővel. A Huawei által bevetésre küldött panel IPS technológiával és 1280 x 720 képpontos felbontással dolgozik. Ez azt jelenti, hogy éppen optimális, 294 PPI-s pixelsűrűség fogadja az érdeklődőket széles betekintési szögekkel, nagy fényerővel és kellemes színhűséggel. A Huawei ennél az újdonságnál is a saját szoftveres felhasználói felületének szavazott bizalmat, szóval az Emotion UI 3.1 köszön majd vissza a kijelzőről. A háttérben az Android 5.1-es verziója van jelen, így a frissességre sem lehet különösebb panasz, miközben a Lollipop tobzódni fog az extrákban (gondolhatunk itt az appokra, szolgáltatásokra és egyéb tartalmakra is) a Huawei szakembereinek köszönhetően. Kettő kamerával érkezik az Enjoy 5S, előre egy 5, hátra pedig már egy 13 megapixeles megoldás tekint. Ez egy meglehetősen általános felállásnak számít már, nagyon sok okostelefon szállít a puszta számok alapján ugyanilyen kamerarendszert. A Huawei ilyen téren extrákról nem számolt be, szóval átlagos minőségre van kilátás a fényképek és az önarcképek esetén is, videózáskor pedig mindkét irányba Full HD támogatásról lehet beszélni. A telefon főkamerája mellé szegődött egy LED-es segédfény, ez rosszabb fényviszonyok mellett biztosan jól fog jönni.

A megfelelő izomzatról egy nyolcmagos központi chip próbál majd gondoskodni. Az Enjoy 5S belsejében egy MediaTek MT6753T lapka tanyázik, ami a gyártó által közölt specifikáció alapján 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagok nyolcasát foglalja magában egy Mali-T720 MP2 grafikus feldolgozó egység mellett. A rendszer számára 2 GB-nyi memória biztosított az Enjoy 5S-ben, ez már egy átlagos felhasználónak szinte mindenre elegendő. Az okostelefon háttértára 16 GB-os kapacitással szolgál, amit a jövendőbeli vásárlók tetszés szerint bővíthetnek is memóriakártya segítségével. A masina kapcsolati opciói között különösebb extrákat nem érdemes keresni, az alapvetően szükséges lehetőségeken felül csak egy FM rádió került bele. Az Enjoy 5S szolgál 4G LTE hálózati modemmel, ami 150 Mbps-os letöltési sebességet tud nyújtani, illetve található még benne Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő is. A készülék kettő SIM kártyát kezel.

Az Enjoy 5S egy 143,5 x 71 x 7,6 milliméteres vonalakkal határolt házban lakik, a tömege pedig 135 gramm. Ezüst és arany színekben lehet majd megvásárolni az újdonságot. Kiemelendő még a telefon neve mellett, hogy a hátoldalára került egy ujjlenyomat-olvasó is – ahogy arra a bevezetőben már utaltunk –, amivel a felhasználó bármikor kényelmesen tudja magát azonosítani. Az Enjoy 5S leginkább sarkalatos pontja az üzemideje lesz. Ezt sajnos látatlanban is bátran ki lehet jelenteni, hiszen egy 2200 mAh-s akkumulátor került a hátoldala mögé, ami bizony akkor is kevés lenne, ha feleannyi magot vonultatna fel a központi chip, mint amennyi benne van, és Super AMOLED panel feszülne a telefon előlapján. A Huawei nagyon elmérte ezt, és az a legérdekesebb a dologban, hogy az Enjoy 5 pont az akkumulátorban volt nagyon erős, ugyanis ha visszaemlékezünk, abban még egy 4000 mAh-s telep lapult, miközben szerényebb képességekkel bírt. Az eszköz helyzetét még az is tovább rontja, hogy az akku beépített, szóval a cseréjét sem lehet pillanatok alatt egy túra során, az erdő mélyén megoldani.

A Huawei Enjoy 5S Kínában fogja megkezdeni a karrierjét, a tervek szerint december 10-én veszi kezdetét az értékesítése. Az okostelefon az akkumulátor terén felfedezhető hiányossága ellenére is egészen jó ár-érték aránnyal szolgál majd, a tervek szerint ugyanis mindössze 190 dollártért fogják vesztegetni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward