Teljesítménynövelő Intel HD Graphics driver érkezett

A harmadik generációs Core i sorozatú processzorokat megcélzó driver általánosságban 10%-os teljesítménynövekedést ígér a HD Graphics 2500-as és HD Graphics 4000-es sorozatú IGP-k esetében.

Teljesítménynövelő Intel HD Graphics driver érkezett

Az Intel kiadott egy friss HD Graphics drivert, amely a harmadik generációs Core i sorozatú processzorokat veszi célba. A Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekhez készített eszközillesztő program néhány játékhoz jelentős teljesítménynövekedést biztosít, de ezzel együtt újításokat is felvonultat, így mindenképpen megéri kipróbálni.

Az újítások kitárgyalása előtt vessünk néhány pillantást az egyes játékokban elérhető gyorsulás mértékére. Az Intel mérnökei a méréshez HD Graphics 4000-es sorozatú IGP-vel szerelt tesztrendszert használtak.

A friss driverrel elérhető gyorsulás mértéke

A 15.31.3.3071-es verziószámú driver egyik legfontosabb újítása az, hogy immár OpenCL 1.2-es támogatást is felvonultat, ami a GPGPU alapú alkalmazások szempontjából fontos és üdvözlendő dolog. Emellett további érdekesség, hogy az új driver segítségével mostantól akkor is kiaknázhatóak a QuickSync támogatásban rejlő lehetőségek, ha nem az Intel HD Graphics sorozatú videó vezérlő az elsődleges megjelenítő adapter, hanem a rendszerben helyet foglaló videokártya. Ez azt jelenti, hogy a Lucid Virtu szoftvere végre inteles konkurenciát kapott.

A szoftvermérnökök a fentiek mellett némi optimalizációt is végeztek a driveren annak érdekében, hogy a rendszer fogyasztását csökkenthessék. A fogyasztáscsökkenés némi teljesítménycsökkenéssel is jár, de ezt a helyzetet nem kötelező elfogadni. Amennyiben maximális teljesítményre vágyunk, úgy a Windows energiagazdálkodással kapcsolatos beállításai között válasszuk a teljesítménycentrikus módot, az Intel vezérlőpultban pedig válasszuk ki a maximális teljesítmény opciót. Aki a friss driverrel kapcsolatos összes további információra is kíváncsi, kattintson ide.

A friss Intel HD Graphics driver Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekhez készült, méghozzá 32-, és 64-bites kiadásban. A szoftvercsomagban a HD Graphics Driver mellett Display Audio Driver, Media SDK Runtime, OpenCL Driver és Intel HD Graphics Control Panel is helyet kapott.

Az új, Ivy Bridge processzorokhoz készített driver 32-bites kiadása innen, 64-bites változata pedig innen tölthető le.

A Sandy Bridge alapú Intel processzorokhoz is érkezett friss, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekhez passzoló driver, amelynek 32-bites változata itt, 64-bites kiadása pedig itt található. Az új eszközillesztő szoftver főleg hibajavításokra gyúr.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward