Teljesen vezeték nélküli fülhallgatót leplezett le az LG

A Tone széria legújabb tagjához nyakpántra egyáltalán nincs már szükség, teljes szabadsággal használható.

Teljesen vezeték nélküli fülhallgatót leplezett le az LG

Az LG rengeteg vezeték nélküli fülhallgatót értékesít, elképesztően változatos az olyan formátumú készülékeinek a kínálata, amik a nyakba illeszkedő pánttal vannak ellátva. És Tone Free néven már olyan megoldást is kínált a vállalat, aminek volt egy nyakba illeszkedő része, de eközben a fülhallgatók teljesen vezeték nélkül üzemeltek. Most pedig itt a Tone+ Free, aminél már minden kötöttséget el lehet felejteni.

Bár már a legtöbb nagy gyártónak a palettáján van teljesen vezeték nélküli fülhallgató, az LG esetében mostanáig kellett erre várni. És a vállalat elmondása alapján rögtön egy kiváló megoldással érdemes számolni, ami gond nélkül fog labdába rúgni az Apple AirPod és a Galaxy Buds szintjén. Az LG ennél az újdonságnál semmit nem szeretett volna a véletlenre bízni, ezért a Meridian Audio szakembereinek és technológiáinak a segítségével alkották meg az eszközt. A Tone+ Free elvileg nagyon tiszta hangzással lesz képes szolgálni, és kiemelkedően jól testreszabható lesz a hangzásvilága hangszínszabályzó bevetésével. A kiegészítő gazdag mélyhangzásban, miközben a magas és a középső tartomány pedig kellően letisztult és egyenletes. Ezen leírás alapján valószínűleg populáris, meleg hangzásra érdemes számítani alapjáraton.

Galéria megnyitása

A Tone+ Free olyan fejlesztéseket is tartogat, amelyeknek köszönhetően nagyon jó hangteret lesz képes biztosítani legyen szó bármilyen forrásról, filmről, játékról vagy csak szimpla zenéről. Van zajszűrés, és ez is képes hozzájárulni ahhoz, hogy minimális legyen a torzítás. Amikor hívást bonyolít az ember, akkor pedig a továbbított beszédből képes eltüntetni a zavaró tényezőket, és ki tudja emelni az emberek beszédhangját. Az LG elmondása szerint a hívások bonyolításakor különösen jó hangminőségről fog gondoskodni a Tone+ Free. Kettő mikrofon van egyébként az eszközben, egy a hangutasítások és a hívások számára, egy pedig a zajcsökkentésre.

Egy ilyen kiegészítő napjainkban már nem lehet teljes hangvezérlés, digitális asszisztens szolgáltatások támogatása nélkül. Az LG a Google Assistant támogatását emelte ki, ami nem meglepő annak fényében, hogy a dél-koreai alakulat különösen szoros viszonyt ápol a Google-lel, és az újabb okostelefonjain javarészt dedikált Google Assistant gomb is található a kereten. A fülhallgatók felülete érintésérzékeny lett, és ezáltal a fontosabb műveleteket azonnal el tudja végezni a felhasználó anélkül, hogy elő kellene vennie az okostelefonját. Az apró érintőpadokról lehet indítani a Google Assistantot is, nem fog a rendszer folyamatosan fülelni, ami biztonsági szempontból lett így kivitelezve.

A tervezés során a tartósság és a kényelem is fontos szempont volt. Mivel egy sportolóknak szánt eszközről van szó leginkább, ezért a vállalat gondoskodott a cseppálló burkolatról. IPx4 minősítést kapott a kütyü, ezáltal bírja majd az izzadtságot és az esőt is. Ráadásul egy „UVnano” bevonattal is meg lett toldva a fülhallgató, melynek köszönhetően a külső műanyag burkolatban nem fog kárt tenni az UV sugárzás, nem kell attól tartani, hogy a műanyag károsodik, esetleg elszíneződik. És a fülbe helyezve nagyon jól fog illeszkedni, egészen könnyű, a mozgás során pedig nem mozdul el a helyéről, szóval nem kell attól tartani, hogy elhagyja az ember. Az LG elmondása szerint akár egész napos viseletnél is kellemesen hordható.

Galéria megnyitása

Feketében vagy fehérben lehet majd megkaparintani az eszközt. Az üzemidő 6 órás, ami nagyon jó ilyen formátum mellett, nem sok vetélytársa akad ebből a szempontból, ami jobban teljesítene. A tokjával lehet tölteni, így még hosszabb üzemidőt érhet el, és van gyorstöltés támogatás, melynek hála elég mindössze 5 percre elhelyezni a tokjában, máris magába szív annyi energiát, amivel egy órán át lehet használni. És egyébként egy fülhallgató is használható egyszerre, nem feltétlenül kell sztereóban alkalmazni. 

Az LG Tone+ Free (HBS-PFL7) a vállalat hazájában, Dél-Koreában kerül először a boltok polcaira. A kiegészítő forgalmazása elvileg október 28-án indulhat, de az előrendeléseket már mostantól leadhatják a fülhallgatóra az elkötelezett érdeklődők. Az eszközért 260 ezer wont kell kifizetni, ami átszámítva kb. 215-220 dolláros összegnek felel meg, szóval nem olcsó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap