Teljes Android 4.4 frissítési listát közölt a Samsung

Végre kiderült, mely készülékekre fog megérkezni a Google operációs rendszerének legfrissebb kiadása - legalábbis a Samsung berkeiben.

Teljes Android 4.4 frissítési listát közölt a Samsung

Egy új Android érkezését követően mindig fontos kérdés lesz, hogy mely eszközök fogják megkapni az újdonságot. Nincs ez másként az Android 4.4 esetében sem, ahol a legtöbb gyártó próbál minél szélesebb réteget lefedni a frissítés során. Belső információk szerint a Samsung is több modell esetében vizsgálta a lehetőségeket, és most előálltak a teljes lajstrommal – ami egyébként lehetne hosszabb is.

Az Android 4.4 KitKat frissítési tervet az egyesült államokbeli Samsung képviselet tette közzé, de várhatóan mindenhol ez lesz érvényben. A több mint egy tucat gépezetet soroló listán szép számmal akadnak olyan modellek, amiknél eddig is biztosak lehettünk abban, hogy frissítésen fognak átesni, azonban vannak olyanok is, amiknél mostanáig nem volt tisztázott ez a kérdés. Az új Androidért bejelentkeztek táblagépek és okostelefonok is, így senkinek nem lesz hiányérzete a felhozatal böngészése közben. A vállalat a legújabb variánst küldi majd egyébként bevetésre, ami a 4.4.2 verziószámot viseli.

A mobiltelefonok tekintetében az alábbiakat találta alkalmasnak Samsung a KitKat befogadására és futtatására:

● Samsung Galaxy Note 3

● Samsung Galaxy Note II

● Samsung Galaxy S4

● Samsung Galaxy S4 mini

● Samsung Galaxy S4 Active

● Samsung Galaxy S4 Zoom

● Samsung Galaxy S III

● Samsung Galaxy S III mini

● Samsung Galaxy Mega 6.3

● Samsung Galaxy Light (T-Mobile specifikus modell Exynos 4412 alapon 1 GB RAM-mal)

A tabletek esetében pedig főleg 2013-as szerkezeteket sorol a vállalat – egyetlen korábbi van –, vagyis ezeket kezelték kiemelten:

● Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

● Samsung Galaxy Note 10.1

● Samsung Galaxy Note 8.0

● Samsung Galaxy Tab 3 7.0

● Samsung Galaxy Tab 3 8.0

● Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Az új operációs rendszerrel a Galaxy készülékek magasabb sebességi fokozatra fognak kapcsolni, és sok új lehetőség tárul a felhasználók elé. Jobb lesz példának okáért az üzenetkezelő, ahol már választható majd a Hangouts is alapértelmezett üzenetküldőnek. Ezzel az applikációval egyebek mellett szélesebb hangulatjel-kínálatból válogathat a szerkezet tulajdonosa. Fontos még emellett, hogy továbblépés történt a Google Mobile Service (GMS) alkalmazások esetében is, ahol immáron beállítható lesz automatikus biztonsági mentés készítése a fényképekről és videókról, valamint szerkeszthetővé váltak az online tárolt Google Docs tartalmak és egyéb fájlok. Végül a Samsung közleménye kitért arra, hogy egy új menünek köszönhetően a felhasználók a korábbinál is egyszerűbben szabályozhatják majd a GPS, a Wi-Fi és a mobilhálózati aktivitást, miközben ellenőrizhetik az ehhez kapcsolódó akkumulátorhasználatot is. Mindezek mellett pedig a TouchWiz felhasználói felület is átalakult kicsit, méghozzá szolidabb lett. Azt egyelőre nem árulták el, hogy a tabletek felületén a korábban kiszivárgott Magazine UX felület lesz-e látható – reméljük, hogy igen.

A Samsung abba egyelőre nem avatta be a felhasználókat, hogy pontosan mikor fognak ezek a készülékek Android 4.4.2-re váltani. A frissítések terjesztésében a szolgáltatóknak is fontos szerepe lesz, így azt viszont már most borítékolhatjuk, hogy egy-egy modellre is több hullámban fog megérkezni az KitKat kódnevű rendszer. Több készülék frissítését az Egyesült Államokban már meg is kezdték. A terjesztés folyamatos lesz, és több hónapig is eltarthat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward