Telítődött a számítógéppiac

Telítődött a számítógéppiac

Az Acer alapítója, Stan Shih a Bloombergnek nyilatkozva elmondta: a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója a televízió-készülékek és elektronikus könyvolvasók piacára terjeszkedne a következő öt évben. A tajvani társaság így próbálja ellensúlyozni azt a várható kiesést, amelyet a PC-piac telítettsége okoz majd. Az előrejelzések szerint ugyanis a világ legdinamikusabban növekvő PC-gyártója az idén - 2001 óta először - forgalomcsökkenésről lesz kénytelen beszámolni.

A szektor minden szereplője nehéz helyzetbe kerülhet az iSupply előrejelzése szerint, hiszen a PC-k iránti kereslet az idén 4 százalékkal eshet vissza. 2001 óta ez lesz az első megtorpanás, akkor 5,1 százalékos zsugorodást regisztráltak.

Az elemzők egyelőre szkeptikusnak látszanak; a Bloombergnek nyilatkozó szakértők szerint a TV-piac egy a jelenlegitől nagyban eltérő üzleti modell alkalmazását követeli meg a szereplőktől. Az Acer azonban már bizonyított: a februárban piacra dobott, internet-elértést is biztosító mobiltelefonjától nem kevesebbet vár, minthogy teljes forgalma 10 százalékát biztosítani tudja 2011-ig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward