Televízió méretű UHD monitor a Philipstől

A 40 hüvelykes képátlójú "monstrum" szerencsére nem TN+Film panellel érkezik.

Televízió méretű UHD monitor a Philipstől

32 hüvelykes képátlójú UHD monitorokból már van némi választék a piacon, sőt, olyan termékkel is találkozhatunk, amely UHD helyett valódi 4K-s felbontást kínál. Aki esetleg kevesli a 32 hüvelykes képátlót, a Philips jóvoltából hamarosan akár televízió méretű, 40 hüvelykes képátlóval büszkélkedő UHD monitort is választhat.

A Philips BDM4065UC típusjelzéssel ellátott megjelenítője nem egy monitornak kikiáltott televízió, hanem egy óriási képátlójú, kifejezetten PC-s használatra tervezett újdonság. Utóbbit remekül alátámasztja, hogy a két darab HDMI videó bemenet mellett egy DisplayPort, illetve egy Mini DisplayPort videó bemenet is szerepel a repertoárjában. A sort egy négyportos USB 3.0-s hub zárja.

Hogy milyen panelt alkalmaz a 40 hüvelykes képátlójú újdonság? Szerencsére nem TN+Film, hanem VA alapút, amely egyébként 8-bites. A szóban forgó panel 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az új monitor 5000:1 kontrasztaránnyal, 300 cd/m2-es maximális fényerősséggel és 176 fokos betekintési szögekkel érkezik, színhűség tekintetében pedig képes az sRGB színtér lefedésére, amiben manapság nincs túl sok különlegesség.

A fentebb említett videó bemeneteken keresztül egyszerre akár több eszköz is csatlakozhat a monitorhoz, így kiaknázhatóvá válnak a PiP (kép-a-képben), illetve a PiB (kép a kép mellett) funkcióban rejlő lehetőségek. Előbbinél kettő, utóbbinál maximum négy eszköz képe jelenhet meg a kijelzőn. A Philips újdonsága extraként sztereó hangzást kínáló 7 wattos hangszórókat is kapott, sőt, igény esetén akár konzolra is felszerelhető, ugyanis rendelkezik VESA 100-as furatokkal.

Hogy kinek lehet jó választás a 40 hüvelykes képátlójú monitor-szörnyetek? Azoknak, akik az UHD felbontást nagy képtéren szeretnék élvezni, nem pedig kis képátlójú, nagy képpontsűrűségű panelen.

A Philips legújabb UHD megjelenítője várhatóan 600 angol fontba kerül majd, ha megjelenik. A debütálásra idén decemberben vagy a következő év januárjában számíthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward