Tekintélyt parancsoló akkumulátorral jön a Blu Life Pure Mini

A Blu legújabb középkategóriás okostelefonjánál a legapróbb részletekre is odafigyeltek, így például a megjelenésére sem lehet panasz.

Tekintélyt parancsoló akkumulátorral jön a Blu Life Pure Mini

A piacvezető gyártók után a Blu is lerántotta a leplet a saját "mini" okostelefonjáról. A készülék ugyan a fizikai paramétereit illetően nem fog az élre állni, ám ezt szerencsére valamelyest ellensúlyozni fogja a tudásával. Az Blu aprósága az átlagosnál nagyobb telepet és kijelzőt kapott – bár ez utóbbi nem feltétlenül pozitívum ebben az irányvonalban.

Mostanra a hatalmas mobiltelefonok uralják a piacot, de egyre többször futhatunk össze olyan konstrukciókkal is, amelyek a kompaktságra törekedve születtek meg. Ilyen készülék a Pure Mini is. A Life termékcsalád legújabb tagja a HTC One Mini térfogatával fog vetekedni, ami nem éppen osztályelső, vagyis ilyen tekintetben azért lesznek nála jobbak. Azonban jó hír, hogy van mivel kompenzálnia a hiányosságait. A 130 x 64,4 x 8,9 milliméteres vonalakkal határolható gépbe egy 3000 mAh-s kapacitású akkumulátort szereltek. A Blu hivatalos adatai szerint így a készüléket akár 35 órán át is nyomkodhatjuk folyamatosan, egyetlen feltöltést követően, ami remek teljesítmény. Átlagos használat mellett 3-4 napos üzemidőre lehet számítani, visszafogottan pedig már a featurephone-okkal is versenyre kellhet. Sajnos a telep beépített, így ennek a cseréjét csak szervizben lehet kivitelezni. Ennek az az oka, hogy az eszköz házát egyetlen egy darab polikarbonátból vágják ki CNC technológiával. A formavilága így rendkívül letisztult, és bár nem fém, magához mérten jó minőségérzettel fog szolgálni.

A Pure Mini megjelenítője IPS, valamint OGS technológiák alkalmazása mellett született meg, és 720p-s HD felbontással dolgozik. Összességében így a 4,5 hüvelykes kijelző megfelelő felhasználói élménnyel tud majd szolgálni. A panel védelméről egy karcálló üveg fog gondoskodni. A fedélzetén két kamerával futhatunk össze. A videócsevegések bonyolítására az előlapon felfedezhető 2 megapixeles megoldás szolgál, ha pedig egy emlékezetes pillanatot szeretnénk megörökíteni, a 8 MPixeles főkamerát kell használatba venni. Videózáskor 1080p-s anyagok rögzítésére van lehetőségünk. A hátlapon egy LED villanóra is felfigyelhetünk, melynek köszönhetően romló fényviszonyoknál is bizonyíthat az újdonság. Az operációs rendszer szerepét az Android 4.2 tölti be, ami rengeteg hozzáadott alkalmazást fog felvonultatni. Egyedi, letisztult és egyszerű lesz a felhasználói felület, továbbá különböző gesztusokkal és a beépített szenzorok kihasználásával is vezérelhető majd.

A motortérben egy MT6589T SoC teljesít szolgálatot, vagyis a Blu most is a MediaTek partnerségét élvezi. Ez a központi chip négy 1,5 GHz-es Cortex-A7 magot használ, a grafikus feladatok felelőse pedig egy 357 MHz-en üzemelő PowerVR SGX544 lesz. Ez az energiahatékonyságban jeleskedő lapka már éppen elég izmos az Android számára, így nem kell akadásokra, megtorpanásokra számítani a mindennapos használat során. A rendszermemória 1 GB-os testet öltött, a beépített háttértár pedig 16 GB lesz. Bővítési lehetőség nincs, így ennyivel kell gazdálkodnia a jövendőbeli tulajdonosoknak. A kapcsolati képességei közül egyedül az NFC chipet lehet hiányolni. A mobil kommunikációs modem DC-HSDPA+ előírásnak megfelelő, így akár 42 Mbps-os letöltési sebességre is képes lehet a Pure Mini. Továbbá van a tarsolyában 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő és még FM rádió is.

A Blu Life Pure Mini árazás is egészen rendben van: mindössze 250 dollárt kell érte a kasszánál hagyni. A matt fekete és polírozott fehér színekben tetszelgő gépezet ezért az összegért meglehetősen jól teljesít. A piac egyik legjobb vétele lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward