Tegra SoC egységek beépítet 2G, 3G vagy 4G támogatással

Tegra SoC egységek beépítet 2G, 3G vagy 4G támogatással

Az Nvidia ma aláírt egy megállapodást, amelynek keretén belül a cég felvásárolja az Icerát, ami különböző mobil eszközökhöz készít úgynevezett "baseband" processzorokat. Az említett processzorok tulajdonképpen olyan vezeték nélküli modemek, amik a 2G, 3G, illetve 4G hálózatokhoz történő csatlakozás alapjául szolgálnak. Az Egyesült Királyságban - egészen pontosan Bristolban - található Icera Inc. tehát rendkívül fontos szerepet tölt be az Nvidia hosszabb távú terveiben, ugyanis a frissen felvásárolt vállalat által tervezett baseband processzorokat az Nvidia a Tegra SoC chipekbe tudja majd integrálni, ezáltal igazán ütőképes SoC egységet kínálhat majd az okostelefonok és a tábla konfigurációk piacán.

Az Nvidia és az Icera között létrejött megállapodás értelmében az Nvidia 367 millió dollárnyi készpénzért vásárolja fel az Icerát, a tranzakció lezárására pedig 30 napon belül sor is kerülhet. A 2002-ben alapított Icera egyébként 7 országban van jelen és összesen 300 embernek ad munkát. A gyártó által készített modemeket világszerte több, mint 50 mobilszolgáltató ismerte már el és használja is. A cég összesen 550 darab szabadalommal rendelkezik, amelyek között vannak még olyan szabadalmak is, amelyek bejegyzése éppen folyamatban van. Érthető tehát, hogy az Nvidia számára igencsak vonzó célpont a cég, ugyanis felvásárlásával új erőre kaphat az Nvidia a mobil eszközök piacán, beleértve az okostelefonokat és a tábla konfigurációkat is.

Az Icera baseband processzorai több protokollt is támogatnak és alacsony fogyasztás mellett üzemelnek. Mivel a baseband technológiák szoftveres alapokon nyugszanak, így lehetőség nyílik a fejlesztők számára arra, hogy egy egységes platformra többféle terméket is kifejlesszenek, ezáltal csökkenthető a fejlesztéshez szükséges idő és a fejlesztési költségeket is jelentősen mérsékelni lehet, ami igen fontos szempont.

Az Icera harmadik generációs, Livanto sorozatú lapkakészletei a gyártó állítása szerint a piac leggyorsabb adatátviteli sebességeit kínálják, emellett alacsony fogyasztás mellett üzemelnek és több szabványt is támogatnak. A jövőben megjelenő Espresso 450-es és Esspresso 500-as sorozatú platformok piacvezető sebességet kínálnak a 2G, 3G és 4G hálózatok esetében, ezzel együtt alacsony fogyasztás mellett lehet velük hang alapú hívásokat is bonyolítani. A termékek további előnye, hogy egyedülállóan kis mérettel rendelkeznek majd.

A fentiek fényében érthető, hogy az Nvidia a gyártó felvásárlása mellett döntött. Ha sikerül gyorsan integrálni az Icera technológiáját a Tegrákba, akkor a következő generációban akár már ott is lehetnek a fejlett modemek, vagy csomagban árulhatják majd a mostani Tegrák mellé a chipeket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward