Tegra 2-re alapozhatnak az Android 3.0-s tábla PC-k

Az Nvidia Tegra 2-es platformja már jó ideje elérhető, ám a Zune HD kivételével nem nagyon találkozhatunk vele forgalomban lévő okostelefonokban vagy tábla konfigurációkban. A legfrissebb információk szerint jövőre ez a helyzet megváltozhat, ugyanis a gyártó platformjára a következő év folyamán több vállalat is épít majd okostelefonokat, illetve tábla konfigurációkat, mivel a Tegra 2 ár és teljesítmény alapján is igen-igen jó választásnak bizonyul.

Tegra 2-re alapozhatnak az Android 3.0-s tábla PC-k

Az Nvidia Tegra 2-es platformja már jó ideje elérhető, ám a Zune HD kivételével nem nagyon találkozhatunk vele forgalomban lévő okostelefonokban vagy tábla konfigurációkban. A legfrissebb információk szerint jövőre ez a helyzet megváltozhat, ugyanis a gyártó platformjára a következő év folyamán több vállalat is épít majd okostelefonokat, illetve tábla konfigurációkat, mivel a Tegra 2 ár és teljesítmény alapján elég logikus választás.

A 2011 folyamán megjelenő Tegra 2 alapú tábla konfigurációk között rengeteg gyártó termékeit megtaláljuk: jövőre készíteni fog Tegra 2 alapú okostelefonokat és tábla PC-ket az Acer, az ASUS, a Toshiba és a Samsung is, sőt, több egyéb európai és kínai gyártó is jelezte már, hogy alkalmazni kívánja az Nvidia ütőképes mobil platformját. Ennek fényében nem nevezhető túl meglepőnek az a híresztelés sem, amely azt állítja, hogy a Google az Android 3.0, vagy más néven a Honeycomb esetében egyenesen az Nvidia Tegra 2-es rendszerét választja majd referencia platformnak, ami az Nvidia szemszögéből rendkívül örömteli hír. Ezt az állítást egyelőre hivatalos forrásból még nem erősítették meg, de már több külföldi forrás is tényként kezeli.

A Honeycomb kifejezetten úgy készítik, hogy tökéletesen alkalmas legyen tábla konfigurációkon történő felhasználásra, ám a korábban tervezettnél valamivel lassabban halad az új mobil operációs rendszer fejlesztése, ami azt eredményezheti, hogy a rövidesen startoló CES (Consumer Electronics Show) alkalmával még csak néhány Tegra 2 alapú tábla konfigurációt láthatnak majd mindazok, akik kilátogatnak a rendezvényre. A források szerint a Samsung már be is vásárolt Tegra 2-es chipekből: a neves gyártó 250-300 millió dolláros értékben adott le rendelést, ami nem mondható elhanyagolható tételnek. Érdekesség, hogy az Nvidia elmúlt negyedéves teljes árbevétele 800 millió dollár volt, így az említett összeg igen nagy jelentőséggel bír majd a gyártó szempontjából.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward