TechPowerUp MemTest64: memóriatesztelés Windows alatt

A népszerű MemTest86 alkalmazáshoz DOS környezet szükséges, a TechPowerUp megoldása azonban Windows alatt is fut, normál jogosultsággal.

TechPowerUp MemTest64: memóriatesztelés Windows alatt

A TechPowerUp a széles körben elterjedt GPU-Z után egy újabb hasznos alkalmazást mutatott be. A MemTest86 ihlette szoftver egy önálló, grafikus felhasználói kezelőfelülettel rendelkező segédprogram, amelynek telepítéséhez és futtatásához nincs szükség rendszergazdai jogosultságra. Az alkalmazás segít a rendszermemória stabilitásának tesztelésében, valamint az esetleges memóriahibákra is fényt derít. A klasszikus MemTest alkalmazással ellentétben ez a szoftver nem DOS módban fut, így sem DOS módot, sem pedig újraindítást nem igényel. A különböző detektáló algoritmusok jóvoltából a memóriatesztelés hatékonyan történik, a hibafelismerés automatikus, a tesztelendő memóriaméretet pedig a felhasználó definiálhatja. Az is megadható, hogy a teszt hány óráig, illetve hányszor fusson le, valamint a lefoglalható processzorszálak száma is konfigurálható.

Galéria megnyitása

Az új alkalmazás 1.0-s verziója Windows XP-től Windows 10-ig bezárólag minden konzumer Windows verziót támogat, de csak a 64-bites kiadásokat; processzorok terén pedig a legújabb Intel Kaby Lake és AMD RYZEN modellek „kezelésére” is képes. A Windows alatti futás közben a memória tartalmát a lapozófájlba száműzi az alkalmazás, így a memóriaterület hatékonyan felszabadítható és vizsgálható. A kernelhez tartozó komponensek azonban a memóriában maradnak, így ennek a nagyjából 1 GB-nyi memóriaterületnek a felszabadítására Windows alatt nincs igazán mód (így nem is tesztelhető). Ez persze nem befolyásolja a memória-tuning stabilitásának tesztelését, hiszen az esetleges instabilitásra így is hamar fény derül. Aki pedig a teljes memóriaterületet szeretné vizsgáltatni, a klasszikus MemTest alkalmazással könnyedén megteheti – például bootolható pendrive-ra telepítve.

A TechPowerUp MemTest64 1.0-s kiadását innen lehet letölteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap