Technikás telefon a Fujitsu-tól, feltehetőleg búvároknak

Számunkra egyelőre leginkább csak kuriózum a Fujitsu új, ujjlenyomat-leolvasós mobilja, mivel most még csak Japánban kapható, azon kívüli megjelenésről pedig egyelőre nincs hír, viszont mégis elég különc ahhoz, hogy jobban szemügyre vegyük.

Technikás telefon a Fujitsu-tól, feltehetőleg búvároknak

Számunkra egyelőre leginkább csak kuriózum a Fujitsu új, ujjlenyomat-olvasós mobilja, mivel most még csak Japánban kapható, azon kívüli megjelenésről pedig egyelőre nincs hír, viszont mégis elég különc ahhoz, hogy jobban szemügyre vegyük.

A készülék az F-01A névre hallgat, és egyebek mellett azzal is hirdetik, hogy ez a világ első olyan mobilja, amely megfelel az IPX5 és IPX7 vízállósági specifikációknak: legalábbis fél órára akár 1 méter mélyre is levihető. Az AuthenTec-féle TouchStone és TrueNav-technológiát alkalmazó AES1711-es ujjlenyomat-olvasója pedig egyben érintőpadként is funkcionál, amelyről a készüléket vezérelhetjük.

Persze vannak különböző trükkök az ujjlenyomat-ellenőrzés kijátszására, ám az AuthenTec meggyőződéssel vallja, hogy a TrueFinger és a TrueMatch biztonsági ellenőrzőrendszereik átlátnak a szitán. Hogy ez mennyire igaz, arról nyilván majd csak akkor győződhetünk meg, amikor értesülünk majd az első ellopott és sikerrel is használt példányról. Állítják azonban még azt is, hogy az ellenőrzés amellett, hogy megbízható, gyors és egyszerű is. Ez mondjuk biztos így is van.

Ami pedig az egyéb technikai jellemzőit illeti, a képernyője 3,5 hüvelykes VGA, és természetesen érintős (ami így kissé kérdésessé is teheti az érintőpad-funkcionalitás szükségességét, dehát ők tudják). A kamerája 5,2 megapixeles és autofókuszos. Rendelkezik integrált GPS antennával, Mobile Google Maps-szel és Street View-val, valamint az e-Wallet névre hallgató mobilfizetési rendszerrel és 1Seg mobil TV-tunerrel is.

Van itt tehát minden, ami csak kell. Hogy mennyibe kerül, azt már sajnos nem lehet tudni, de nyilván ez is bőven a felső kategóriás darabok közé sorolható. Ám ha mégis felbukkanna majd nálunk is valamikor, úgy a tehetősebb - és vízisportokat, de legalábbis strandolást kedvelő - médiarajongóknak érdemes lesz jobban szemügyre venniük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward