Távozott az AMD vezére

Váratlanul és viharos gyorsasággal távozott az AMD éléről Dirk Meyer, a vállalat vezérigazgatója. Hivatalos források szerint ez "kölcsönös megegyezés" alapján történt, ám ennek ellentmondani látszik Meyer azonnali távozása.

Távozott az AMD vezére

Váratlanul és viharos gyorsasággal távozott az AMD éléről Dirk Meyer, a vállalat vezérigazgatója. A hivatalos bejelentés szerint ez kölcsönös megegyezés alapján történt, ám ennek ellentmondani látszik Meyer azonnali távozása.

Általában ugyanis ha valóban békével távozik posztjáról egy vállalat vezérigazgatója, akkor addig még megmarad a helyén, amíg megtalálják a megfelelő utódot - Meyer azonban erre láthatólag nem volt hajlandó, így a posztját most ideglenesen Thomas Seifert, a vállalat pénzügyi főnöke veszi át. Seifert azonban szigorúan csak helyettes; leendő új vezérigazgatónak nem jelölteti magát, annak a keresésére alakult egy bizottság.

Meyer 2008-ban lett az AMD vezérigazgatója és 1996 óta dolgozott az Intel vetélytársánál (előtte a kékeknél is dolgozott). Azt az igazgatótanács is elismeri, hogy elég problémás időszakban vette át a vállalat irányítását és nem volt könnyű dolga, mégis képes volt felmutatni pár jó eredményt, de azt fájlalják, hogy a szerver piacon nagyon lemaradt az AMD, a táblagépekre pedig egyáltalán nem koncentrált, márpedig idén mindenki nagy sikereket jósol nekik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward