Távozik az Apple dizájner csapatának vezetője, Johny Ive

Johny Ive 1992 óta dolgozik az Apple-nél, most azonban új vállalkozást alapít és külsősként folytatja az együttműködést.

Távozik az Apple dizájner csapatának vezetője, Johny Ive

Johny Ive 1996 óta vezeti az Apple dizájner részlegét, amely a termékek formaterve mellett a különböző szoftverek felhasználói kezelőfelületének dizájnját is tervezi, ám a szakember a jelek szerint most már inkább saját céget szeretne vezetni, így el is hagyja az Apple kötelékét még idén. John Ive tervei szerint hamarosan a LoveForm névre keresztelt vállalat vezetésével foglalatoskodik majd, amelyben üzlettársa, a dizájner körökben ismert és elismert Marc Newsom is segítséget nyújt. Az új vállalkozás klientúrájában elsődleges helyet kap az Apple, ugyanis a friss cégen keresztül továbbra is segíti majd az Apple különböző projektjeit a tapasztalt vezető, viszont a munkát most már külsősként végzi el.

Galéria megnyitása Johny Ive és az Apple jelenleg vezetője, Tim Cook Johny Ive már 1992 óta dolgozik az Apple kötelékében, a dizájner részleget pedig 1996 óta terelgeti. Amikor Steve Jobs, az Apple társalapítója 1997-ben visszatért a süllyedő hajó képét festő vállalathoz, Johny Ive segítségével közösen alkották meg az 1998-as iMac-et, amivel új időszámítás indulhatott és az Apple folyamatosan lépdelve idővel a világ egyik legsikeresebb technológiai cégévé válhatott – azzá, ahogyan ma is ismerjük. Johny Ive az első iPhone 2007-es bemutatóján is szerepet kapott, ahol Steve Jobs felhívta őt az előadás közben. És a tehetséges dizájner az Apple Park tervezésében is részt vett, valamint az Apple üzlethálózat arculatának kialakításában is fontos szerepet játszott. 

Azóta Johny Ive főleg olyan videókban tűnt fel, amelyek az Apple legfrissebb termékeinek dizájnját mutatták be, ám az elmúlt időszakban már csak a hangját kölcsönözte a különböző klipekhez. Ettől eltekintve csak néha adott interjút különböző lapoknak, élete nagyrészt privát mederben zajlott.

Az ikonikus szakember távozása után az Apple dizájner csapatának menedzselését három tapasztalt munkatársa veszi kézbe: Evans Hankey, Alan Dye és Jeff Williams. Johny Ive szerint az Apple dizájner részlege manapság sokkal tehetségesebb és vibrálóbb, mint bármikor az Apple eddigi történetében, munkájukat pedig ő is segíteni fogja az elkövetkező évek során, barátságuk pedig továbbra is szoros marad.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap