Tavaly az ASUS volt a legnagyobb videokártya gyártó cég

Az első három helyezett összesen közel 12 millió videokártyát szállított le tavaly.

Tavaly az ASUS volt a legnagyobb videokártya gyártó cég

Napvilágot látott egy érdekes összesítés, amely azt vizsgálja, hogyan teljesítettek a nagy videokártya gyártók az elmúlt év folyamán a globális VGA piacon. Tavaly 10%-kal kevesebb videokártya kelt el, mint tavaly előtt, de az ASUS így is tartani tudta a megszokott 5 millió darabos szállítási mutatót, ami az első helyre repítette a gyártót. A Gigabyte ezzel egy időben 3,6 millió videokártyát szállított le világszerte, így a virtuális dobogó második fokára léphetett fel.

A globális videokártya piac teljesítménye 2014 folyamán azért csökkent az előző évhez képest, mert a 2013-as forgalmat jelentősen megemelte a Bitcoin-láz miatt kialakult extrém videokártya kereslet, ám a Bitcoin-lufi mára kidurrant, a virtuális valuták bányászata pedig már nem kifizetődő célhardver használata nélkül, így e területen jelentősen csökkent a kereslet a videokártyák iránt.

A harmadik hely az MSI-é lett, 2,8-3 millió videokártyát szállított le a cég 2014-ben, profitja pedig leginkább az üzleti vonalról származott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward