Tartja magát a Yahoo, elutasítja a vádakat

Hétfő reggel kiadott nyílt levelében a Yahoo elutasította a Microsoft vádjait és félrelökte a háromhetes határidőt is.

Tartja magát a Yahoo, elutasítja a vádakat

Hétfő reggel kiadott nyílt levelében a Yahoo elutasította a Microsoft vádjait és félrelökte a háromhetes határidőt is.

Újból rámutattak, hogy a részvényenkénti $31-os ár továbbra is súlyosan alábecsüli a Yahoo-t, arról nem is szólva, hogy január óta csak a Microsoft-részvények árfolyama esett, míg ellenben a Yahoo-részvények emelkedett.

Jerry Yang és Roy Bostock (a Yahoo főnöke és elnöke) azt is jelezték, hogy a Yahoo az elvárásoknak megfelelően teljesít, és egyáltalán nincs semmi oka arra, hogy összeáljon a redmondi óriással. Annál is inkább, hogy épp most indítottak be egy új hirdetési rendszert, ami szintén növeli majd a cég teljesítményét.

Kijelentették továbbá azt is, hogy az igazgatótanács alapvetően nem ellenzi a megegyezést, de csak egy magasabb árajánlat esetén tartaná azt valóban tárgyalásra méltónak.

Mindemellett átmentek offenzívába is, azzal vádolva meg a Microsoft vezérigazgatóját, Steve Ballmert, hogy félrevezető képet fest a tényleges eseményekről. Egyrészt, a gyengén teljesítő amerikai gazdaság szerintük nincs kihatással a Yahoo üzleti ügyeire, másrészt az eddigi tárgyalások és egyeztetések is élénkebbek voltak, mint ahogy ők állítják, és Ballmernek számos alkalma lett volna rá, hogy előremozdítsa a helyzetet, de soha nem élt vele, harmadrészt pedig a palotaforradalom-szervezéssel való fenyegetőzés (és általában bármiféle fenyegetőzés is, természetesen) éles logikai ellentétben áll a Microsoft legalábbis szóban oly sokat hangoztatott, állítólagos "barátságosságra" való törekedésével.

Végül azt is felrótták a Microsoftnak, hogy a tervezett egyesüléssel kapcsolatos trösztellenes aggályokra sem válaszolt érdemben - egész pontosan arra, hogy mégis miképp kerülhetné el az egyesített cég a magából az egyesülésből származó jogi problémákat, és ehelyett csak arról beszéltek, hogy az egyesülés azért szükséges, hogy a Google ne tehessen szert monopóliumra a netes keresés és hirdetés terén. Ez azonban nem válasz a lényegi kérdésre.

Úgy tűnik tehát, hogy a labda ismét a redmondi udvarban van - a "mérkőzésnek" pedig nyilván lesz még néhány köre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward