Tartani kell a Magyar Telekomot

Tartani kell a Magyar Telekomot

Az első féléves Magyar Telekom-számok ismeretében sem változtat 760 forintos célárfolyamán a CIB, annak ellenére sem, hogy a hazai makrogazdasági kilátások, illetve az állampapír-piaci hozamcsökkenés esetleg indokolttá tehetné az enyhe emelést. Kellemes meglepetést szerzett ugyan 2009 második negyedévében a Magyar Telekom EBITDA-szinten, azonban a gyorsjelentéssel együtt érkező profitfigyelmeztetés negatív reakciót váltott ki, annak ellenére, hogy már az első negyedéves jelentés alapján láthatóvá vált, a menedzsment 1-2 százalékpontos EBITDA visszaesést prognosztizáló idei eredményterve kihívásnak bizonyulhat - közölte a CIB a múlt héten kiadott elemzésében.

A cégvezetés új eredményvárakozása - 5 százalék alatti tisztított EBITDA-csökkenés - a CIB elemzője szerint reális. Várakozásuk szerint ugyanis a tisztított EBITDA visszaesése 3,3 és 4,3 százalék között alakulhat. A CIB elemzése szerint továbbra is elmondható, hogy a részvény árfolyamára értékteremtő akvizíciók szolgálhatnának igazi felhajtó erőként, azonban ilyen lehetőségek most nincsenek a régióban.

Mindezekből következően a CIB továbbra is fenntartja mind hosszú, mind rövid távra vonatkozó tartás ajánlását. Arra is figyelmeztet, hogy az év végéig várhatóan bekövetkező általános eladói hullám a Telekom-részvények piacát is megviselheti. Így a bőven 700 forint feletti szinteken érdemes lehet elgondolkodni a távközlési papírok értékesítésén.

A Raiffeisen is tartásra rontotta le a korábbi vételi ajánlását a szintén múlt héten kiadott elemzésében. A Raiffeisen 12 havi célárfolyama viszont a korábbi 641 forintról 748 forintra emelkedett, amit a kockázati étvágy növekedése indokol véleményük szerint. Az MTelekom esetében a hozamok további mérséklődése, illetve a hosszú ideje nyúló montenegrói vizsgálat lezárása hozhatna a Raiffeisen stratégái szerint árfolyam-növekedést. Az elemző a DCF modell alapján osztalékkal együtt 799 forintos 12 havi célárat határozott meg, a 4,65-ös 2010-es EV/EBITDA mutató segítségével pedig 748 forintosat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward