Társasági életre vágyik a Google

A Google tudja és el is ismeri, hogy le van maradva a közösségi szolgáltatások terén, így most minden tőle telhetőt meg is tesz annak jegyében, hogy ezt behozza. Ennek jegyében keresnek egy "közösségi vezetőt" ("Head of Social"), aki kivezetné őket a jelenlegi kátyúból.

Társasági életre vágyik a Google

A Google tudja és el is ismeri, hogy le van maradva a közösségi szolgáltatások terén, így most minden tőle telhetőt meg is tesz annak jegyében, hogy ezt behozza. Éppen ezért keresnek egy "közösségi vezetőt" ("Head of Social"), aki kivezetné őket a jelenlegi kátyúból.

Bár a Buzz (Zümm) meglehetős kavarodások közepette látott napvilágot, ezek jelentős részét menet közben orvosolták is (technikai fronton soha nem kellett félteni a Google-t), a legnagyobb problémájával mégsem tudnak mit kezdeni - hogy tudniillik egyszerűen nem igényli és így nem is használja a nép.

Ugyanez a baj a többi közösségi szolgáltatásukkal is: az Orkut gyakorlatilag csak és kizárólag Brazíliában ért el igazi sikert, ami viszont önmagában kevés, a Google Wave pedig, bár még el sem indult, az eddigiek alapján mégis túl komplikált és bonyolult a nagyközönségnek - egyszerűen nem akarnak bajlódni a megértésével.

Amit pedig szeretnek az emberek a Google szolgáltatásai közül - Gmail, Blogger -, azok nem igazán "közösségiek" abban az értelemben, ahogy pl. a Facebook és a Twitter az. Ezek tehát a lemaradások, és ezeken a területeken várnak változást a meghirdetett új "közösségi vezetőtől".

Alapvetően két lehetőséget látnak, amivel a leendő új vezető segíthetne rajtuk: vagy kidolgoz egy teljesen új közösségi szolgáltatást, ami jó eséllyel számíthat nagy sikerre, vagy pedig a jelenlegi szolgáltatásokat dolgozza át, tupírozza fel és/vagy vonja össze, és - mindkét esetben, értelemszerűen - felügyeli a megvalósítást.

Egyelőre kérdés tehát, hogy közösségi szempontból mit rejt a Google jövője, ám az mindenféleképpen pozitív, hogy elismerik a hibáikat, és hogy kellő szerénységgel törekednek a kijavításukra. Kétségkívül érdemes lesz tehát megfigyelni, hogy mivel rukkolnak még elő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward