Tarol a Windows 7

Tarol a Windows 7

Pestiesen szólva nagyon bejött a Microsoft Corp.-nak új operációs rendszere, a Windows 7 - derül ki a társaság negyedéves gyorsjelentéséből. A világ legnagyobb szoftverfejlesztője 35 százalékkal, több mint négymilliárd dollárra növelte nettó nyereségét üzleti évének márciusban végződött harmadik negyedében, árbevétele pedig hat százalékkal emelkedett. A részvényenként 45 centes profit felülmúlja a Reutersnek nyilatkozó elemzők 42 centes várakozását és a forgalom is nagyobb lett a prognosztizáltnál. Az elmúlt negyedévben 4,4 milliárd dollár bevételre tettek szert a Windows eladásából, szemben az egy évvel korábbi 3,4 milliárddal, a vezető terméken elért eredmény 2,3 milliárd dollárról 3,06 milliárdra ugrott. A világ személyi számítógépeinek több mint tíz százalékán már a Windows 7 fut - jelentette ki piackutatási adatokra hivatkozva Peter Klein, a Microsoft pénzügyi igazgatója. Az új terméket, amely a meglehetősen rosszul fogadott Vista operációs rendszert váltotta fel, tavaly októberben mutatták be.

A Microsoft üzleti divíziója - amely magában foglalja az Office programcsomagot is - 4,2 milliárd dollár árbevételt hozott január-márciusban, ami valamivel kevesebb az egy évvel korábbinál, s ennek megfelelően az ágazat 2,6 milliárdos nyeresége is rosszabb a tavalyinál. Az internetes hirdetések értékesítéséből befolyt árbevétel 19 százalékkal nőtt - a Microsoft a Yahooval kötött szövetséget ezek értékesítésére, az utóbbi cég keresőjéhez kapcsolódva, a szoftvercégnek 150 millió dollár egyszeri kiadást okozott, hogy technológiáját illesszék a Yahooéhoz.

A vállalat azt ígéri befektetőinek, hogy a júniusban végződő üzleti évben 26,1-26,3 milliárd dollárra csökkenti üzemi költségeit, ami szakértők szerint alapos vágást jelent a korábbihoz képest. Az elmúlt negyedévben csupán 34 fővel csökkent a Microsoft alkalmazottainak száma világszinten, így jelenleg 88 180-an dolgoznak a redmondi székhelyű szoftverfejlesztőnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward