Támadás érte az Apple fejlesztői portálját

A hackerek személyes adatokat próbáltak megszerezni, amelyeknek egy részéhez valószínűleg sikerült is hozzáférniük.

Támadás érte az Apple fejlesztői portálját

Az Apple fejlesztői portálja múlt hét csütörtök óta nem elérhető, a kényszerszünetnek pedig meglehetősen komoly oka van. Eddig a vállalat nem közölt semmit azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi áll a háttérben, tegnap azonban megjelent a fejlesztői portál főoldalán egy tájékoztató, amely megmagyarázza, miért van szükség efféle óvintézkedésre.

Az elmúlt hét csütörtöki napján az Apple fejlesztői portáljának szerverét támadás érte, amelynek keretén belül az illetéktelenek megpróbáltak hozzáférni a szerveren tárolt bizalmas adatokhoz. Mivel az Apple állítása szerint a kényes, személyes adatok eleve titkosítva foglalnak helyet a szerveren, így azokhoz nem lehet hozzáférni, de persze a vállalat szakemberei egyelőre azt sem tudják kizárni, hogy a támadók hozzáfértek-e egyéb adatokhoz. Az egyéb adatok alatt a fejlesztők nevét, postacímét és/vagy e-mail címét kell érteni - ezekhez akár hozzá is férhettek a hackerek.

Az Apple elnézést kér a fejlesztőktől a leállásból adódó kellemetlenségekért és egyúttal arra is ígéretet tesz, hogy a fejlesztői portál hamarosan újraindul. A vállalat munkatársai jelenleg is a szerver szoftverének frissítésén, illetve az adatbázis újraépítésén dolgoznak, de hogy ezekkel a munkálatokkal mikorra lesznek kész, azt jelenleg nem lehet tudni.

Persze a cég egyúttal nyugtatni is próbálja a fejlesztőket: akiknek éppen a leállás időszaka alatt jár le tagságuk, azoknak azt a kiesett napokkal meghosszabbítják és az alkalmazásaik is elérhetőek maradnak ez idő alatt az App Store-ban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward