Támad a fenevad: megjött az ASUS STRIX GTX 980 Ti-je

Az ASUS újdonsága nem csak méretében, teljesítményében is hatalmas, remek hatásfokáról és tökéletes stabilitásáról pedig minőségi komponensek gondoskodnak.

Támad a fenevad: megjött az ASUS STRIX GTX 980 Ti-je

Megérkezett az ASUS GeForce GTX 980 Ti sorozatának legfrissebb tagja, amely a STRIX családot erősíti, így nem csak egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lappal, de egyedi hűtéssel és egészen komolyan megemelt órajelekkel is büszkélkedik – plusz néhány meglepetéssel is.

Az új videokártya 12+2 fázisú tápáramköre az ASUS Super Alloy Power II technológiáját használja, amelynek köszönhetően – a minőségi komponensek jóvoltából – magasabb hatásfok és alacsonyabb tápveszteség mellett, stabilabban, megbízhatóbban üzemelhet a videokártya, mint a referencia modellek, amelyek egyébként 8+2 fázisú tápellátással gazdálkodnak.

A tápáramkör, illetve a videokártya megbízhatóságáról és maximális stabilitásáról a piac első 100 százalékban automatizált gyártásfolyamata gondoskodik, amelyben nincs emberi tényező, így nincs emberi tévedési lehetőség sem – ennek lényege a fenti videón látható. A combos tápáramkör miatt az új videokártya szokatlanul nagy, hiszen 30,5 x 15,22 x 3,98 centiméteres mérettel bír.

Az egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lap egy GM200-as GPU-t rejt, ami 2816 CUDA maggal, 176 textúrázóval és 96 renderelő egységgel áll a gamerek rendelkezésére. A referencia modelleknél a GPU 1002 MHz-es alap- és 1075 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelen üzemel, ezzel szemben az ASUS Strix sorozatú megoldása már 1216 MHz-es alap- és 1317 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajellel büszkélkedhet, ha OC módban használjuk. Gaming módban az alap órajel 1190 MHz-es értéket képvisel, a GPU Boost 2.0-s átlag-órajel pedig 1291 MHz-en tetőzik, ami még mindig tekintélyes mértékű tuningot képvisel.

A GPU 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához, de a memóriachipek nem 7 GHz-es, hanem 7,2 GHz-es effektív órajelen ketyegnek, azaz ők sem úszták meg tuning nélkül.

A melegedő komponensek hűtéséről egy kétslotos formátumú, három ventilátorral ellátott DirectCU III-as videokártya hűtő gondoskodik, ami két darab 10 milliméteres hőcsővel vezeti el a GPU által termelt hőt – ezek a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a GPU felületével. Az új hűtés bizonyos GPU terhelés alatt 0 dB(A) üzemmódban, azaz teljesen passzívan dolgozik, de ha forrósodik a helyzet, akkor sem mond csütörtököt: a referencia modellekhez képest 30%-kal hűvösebben tartja a GPU-t, ezzel egy időben pedig sokkal halkabb is.

A nyomtatott áramköri lap vetemedését és csavarodását egy hátlapi hűtőlemez akadályozza meg, ami nem csak merevítésként funkcionál, de a hűtőteljesítményt is javítja a hő hatékony elosztásával. Extraként STRIX GPU-Fortifier keret is szerepel a kínálatban, ami a GPU védelmét biztosítja a fizikai terhelés jelentős csökkentésével.

Az ASUS STRIX GTX 980 TI két darab nyolctűs PCIe tápkábel alkalmazását követeli meg, videó kimenetei között pedig egy DVI-I, egy HDMI 2.0-s, valamint három darab DisplayPort csatlakozó található. A termékhez extraként jár egy évnyi XSplit Gamecaster prémium előfizetés is, ami 99 dolláros értéket képvisel.

A napokon belül elérhetővé váló újdonság hazai listaára 271 900 forint lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward