Talán jövőre jön az Office 14

Steve Ballmer a héten elhangzott beszédében közölte, hogy a Microsoft Office következő verziója, az Office 14 várhatóan nem fog idén megjelenni.

Talán jövőre jön az Office 14

Steve Ballmer a héten elhangzott beszédében közölte, hogy a Microsoft Office következő verziója, az Office 14 várhatóan nem fog idén megjelenni.

"Stratégiai nézőpontból a következő jelentős innovációs mérföldkő az Office 14, ami valószínűleg idén nem fog a piacra kerülni." - nyilatkozta Ballmer pénzügyi elemzőknek a Wall Streeten. Sokan várták azt, hogy a Windows 7-hez hasonlóan ennek is előrébb fogja hozni a megjelenési idejét a Microsoft, azonban erre eddig semmi jel sem utal.

Az Office termékek legutóbbi frissítésével több jelentős változást eszközölt a redmondi óriáscég. Megújult a grafikus felület, amiről elmondhatjuk hogy jól átgondolt és megtervezett lett, azonban egy 2003-hoz szokott szemnek elsőre idegennek tűnik. Akkor ez, és a régi formátumok lecserélése volt az Office 2007 nagy újítása. Az Office 14 (ami vélhetően a 2010 nevet fogja kapni) azonban más területekre koncentrál.

Többek között helyet kapott benne a Google Dokumentumokra kísértetiesen hasonlító Office Web Applications. Ez a három szó korlátozott tudású, de teljesen működőképes Office eszközöket (Word, Excel, OneNote, PowerPoint) jelent, amiket bármilyen böngészőből el lehet érni. Igen, bármilyen böngészőből, nem csak Internet Explorerből. Mivel a Safari és Firefox multiplatformos böngészők, ez egyúttal azt is jelenti hogy Linuxon és Apple iPhone-on is elérhetők lesznek ezek a webes irodai eszközök.

A Microsoft már elkedte az Office 14 és a web-alapú részeinek tesztelését, de a publikus bétaverziókra majd csak később fog kiadni. Addig is "gyönyörködjünk" az eddig kiszivárgott képernyőfotókban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward