Tágas toronyházat mutatott be a Cooltek

Tágas toronyházat mutatott be a Cooltek

A Cooltek illetékesei lerántották a leplet a gyártó első torony formátummal rendelkező PC házáról, amely nemes egyszerűséggel az Ultimate nevet kapta. A jól felszerelt, rendkívül tágasnak mondható PC kuckó piros-fekete dizájnnal érkezik és kék ledes világítással ellátott ventilátorokat is tartalmaz.

A ház 0,8 mm vastag acélból készült vázszerkezetre épül, súlya 12,5 Kg, mérete pedig 525 x 210 x 560 mm. A termék négy darab 5,25 hüvelykes és öt darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyet kínál, amelyek szerszám-mentes szerelhetőséget biztosítanak, de a kínálatban egy további 5,25 hüvelykes bővítőhely is jelen van, amelyhez tartozik egy 5,25"->3,5" átalakító keret. A toronyház alaplapi tálcája a mai trendeknek megfelelően tartalmaz egy szerelőablakot is annak érdekében, hogy egy processzorcsere vagy egy processzorhűtő csere alkalmával ne keljen az egész alaplapot kiszedni a rendszerből. A tápegység szokás szerint most is a ház hátulján, alul helyezkedik el és a ház hátuljáról a folyadékhűtő rendszerek számára kialakított két furat sem hiányzik, amelyeken keresztül a külső hőleadó radiátor csöveit vezethetjük ki.

Az előlapi portok a ház tetején kaptak helye: közöttük két darab USB 2.0-s, egy eSATA és a szokásos audió csatlakozók lapulnak. A ház tetején ezen kívül találunk egy ventilátor vezérlőt is, amely a házban elhelyezett négy légkeverő szabályzásáról gondoskodik. Végül, de cseppet sem utolsó sorban, egy kártyaolvasó is helyet kapott a ház tetején, amely többféle memóriakártya formátummal is képes megbirkózni (All in One modell), de hogy pontosan melyek ezek, arról nem adott tájékoztatást a gyártó hivatalos weboldala. A rendszer hűtés tekintetében sem mondható rossznak, ugyanis a ház elején egy 140 mm-es, a ház tetején két darab 120 mm-es, míg a ház hátulján egy 120 mm-es átmérőjű légkeverő teljesít szolgálatot. A ház hátulján lévő ventilátor kivételével mindegyik egység tartalmaz kék ledes megvilágítást, illetve szűrőt. Igény esetén a ház aljára a tápegység mellé beszerelhetünk még egy 140 mm-es átmérőjű ventilátort is. PCI bővítőhelyekből hét darab áll rendelkezésre, ezek szintén szerszám-mentes szerelhetőséget biztosítanak. A videokártyák számára 340 mm-es helyet alakított ki a gyártó, azaz az extrém hosszú videokártyák is gond nélkül elférnek.

A német Cooltek Ultimate névre keresztelt toronyháza hivatalosan október 29-től kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 89,90 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward