Tágas toronyházat dobott piacra a Thermaltake

Az Urban T81 bal oldallapja úgy nyílik, mint egy szekrényajtó, ráadásul kulccsal még be is zárhatjuk, ha szükséges.

Tágas toronyházat dobott piacra a Thermaltake

A Thermaltake bemutatta legújabb számítógépházát, amely torony formátummal rendelkezik és a T81-es típusjelzést viseli. Az Urban sorozatot erősítő újdonság letisztult, elegáns dizájnnal kerül forgalomba, belsejében pedig kellő mennyiségű hely és bővítőhely áll rendelkezésre ahhoz, hogy akár egy felsőkategóriás komponensekből álló konfigurációt is kényelmesen elszállásoljunk.

A T81-es modell előlapját egy szálcsiszolt alumíniumborítással ellátott ajtó takarja. A ház igazi érdekessége a bal oldala, amit két, külön-külön is nyitható oldallap borít, amelyek közül a nagyobbik még plexi ablakot is kapott. Az oldallapok zsanérokon nyugszanak, de igény esetén könnyen le is akaszthatóak. Az említett ajtók a mellékelt kulcs segítségével zárhatóak is.

Az 5,25 hüvelykes és 3,5 hüvelykes meghajtókat fogadó bővítőhelyek könnyedén kiszerelhetőek és tetszés szerint variálhatóak. A 3,5 hüvelykes bővítőhelyek fiókos rendszerűek, így ezekben nem csak 3,5 hüvelykes, hanem 2,5 hüvelykes adattárolók is gond nélkül elhelyezhetőek. 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyekből kettőt rejt a ház, amelyek közül az egyik 3,5 hüvelykes külső kiegészítők fogadására is átalakítható. A 3,5 hüvelykes belső fiókokban összesen 8 darab meghajtó fér el – ezek 3,5 hüvelykesek és 2,5 hüvelykesek egyaránt lehetnek.

A szerelőablakkal és kábelmenedzsmentet segítő gumírozott kivágásokkal egyaránt ellátott alaplaptálcán microATX, ATX vagy EATX formátumú alaplap kaphat helyet. PCI bővítőhelyből összesen nyolcat kínál a ház, ezeknek a takarólemezei szellőzőket is kaptak. A tápegység ezúttal is a ház hátulján, alul kapott helyet, természetesen egy kivehető szűrővel ellátott szellőző felett.

A ház belsejében processzorhűtőből maximum 180 milliméter magas példány fér el, a videokártyák pedig 360 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak. Ha a HDD bővítőkeretet eltávolítjuk, akkor 360 milliméterről 400 milliméterre növekszik a rendelkezésre álló hely mennyisége.

Az 585 milliméter magas, 235 milliméter széles és 602 milliméter mély számítógépház 13,8 kilogrammot nyom a mérlegen, és rendkívül szellőssé tehető. Gyárilag összesen négy rendszerhűtő ventilátor lapul az Urban T81-ben. A ház előlapja mögött két darab 200 milliméteres ventilátort találunk, amelyek a 600-800 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek, méghozzá 13 és 15 dB(A) közötti zajszinttel. A ház tetején egy harmadik 200 milliméteres átmérőjű ventilátor is lapul, amely az előbbiekkel azonos paraméterekkel rendelkezik. A sort egy hátlapi légkeverő zárja, amely 140 milliméteres átmérővel rendelkezik, fordulatszáma pedig kerek 1000 RPM. Ez a ventilátor 16 dB(A) zajt generál.

A ház belsejében kialakított bővítőhelyeken összesen maximum 10 darab ventilátor helyezhető el, és még egy beépített ventilátorfordulatszám-szabályzó is a kínálat része.

Természetesen a gyártó mérnökei a folyadékhűtő rendszerekre is gondoltak, így ezekből is szép számmal pakolhatunk a T81-be. A ház alján 120 vagy 240 milliméteres, a ház hátulján pedig 120 milliméteres hőleadó radiátor fér el. A ház elejére akár 420 milliméteres hőleadó radiátort is szerelhetünk, csak úgy, mint a ház tetejére. Fontos, hogy ha a ház elején 420 milliméteres hőleadó radiátor kap helyet, akkor a ház tetejére csak 360 milliméteres példány fér el – és ez fordítva is igaz. A hátlapról a folyadékhűtő rendszerek külső hőleadó radiátoraihoz igyekvő kábelek kivezetéséhez szükséges gumírozott furatok sem hiányoznak.

Az előlapi portok között ezúttal két darab USB 3.0-s és négy darab USB 2.0-s csatlakozó sorakozik, de a kínálatból a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet sem hiányzik.

A Thermaltake Urban T81-es számítógépháza hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward