Tágas Mini-ITX PC ház a Fractal Design műhelyéből

A Define Nano S remekül bővíthető, jól szellőzik és még zajszigetelést is tartalmaz, így ideális alap lehet, ha erős, ugyanakkor csendes PC építése a cél.

Tágas Mini-ITX PC ház a Fractal Design műhelyéből

A Fractal Design tervezői a népszerű Define S mintájára egy új számítógépházat készítettek, ami elődje legfontosabb jellemzőit örökli: tágas belsővel, pénztárcabarát árcédulával és némi zajszigeteléssel érkezik. A friss termék a Mini-ITX alaplapok szegmensét veszi célba, neve pedig Define Nano S.

Az elegáns kivitelben, szálcsiszolt alumínium előlappal és fekete oldallapokkal érkező újdonság sokkal nagyobb, mint a kompaktabb Mini-ITX házak, hisz 203 milliméter széles, 330 milliméter magas és 400 milliméter mély, tömege pedig 4,6 kilogramm. A testes felépítésnek persze megvannak a maga előnyei – ilyen például a tágas, jól szellőző belső tér, amelyben nagyobb hardverkomponensek is helyet kaphatnak.

A Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó tálca fejlett kábelmenedzsmenttel bír, mögötte pedig 17-35 milliméternyi hely szolgálja ki az elvezetésre váró kábeleket. A két PCI bővítőhellyel ellátott termék 315 milliméternyi hellyel várja a kétslotos videokártyákat, az alul elhelyezett tápegység, illetve a processzorhűtő számára pedig egyaránt 160 milliméternyi helyet kínál.

Az adattárolókat három bővítőhelyre szerelhetjük: két dedikált foglalat a 2,5 hüvelykes meghajtókat fogadja, méghozzá egészen 13 milliméteres magasságig, a harmadik bővítőhely pedig egyetlen 3,5 vagy 2,5 hüvelykes meghajtó elszállásolására képes.

A ház elején, tetején és alján szűrővel ellátott szellőzőket alakítottak ki – az alsó szűrő ennél a modellnél már könnyedén, előrefelé is kihúzható. A csendes működést a ModuVent tetőlap, valamint a zajszigetelt oldallapok biztosítják, igaz, ha az oldalablakkal szerelt példányt választjuk, akkor csak a jobb oldali oldallapra kerül szigetelés.

A hatékony levegőcserét alap esetben egy 140 milliméteres Dynamic GP 14-es előlapi, valamint egy 120 milliméteres Dynamic GP12-es hátlapi ventilátor biztosítja, de a házban összesen hat helyre kerülhet ventilátor, így a szellőzés hatásfoka könnyedén fokozható. Igény esetén folyadékhűtő rendszer beépítésére is sor kerülhet: a tetőlap 240 milliméteres, az előlap pedig akár 280 milliméteres hőleadó radiátort is fogad. Az alaplaptálca előtti panelre szivattyúrögzítő és tágulási tartály rögzítő kereteket egyaránt fel lehet szerelni – ezeket külön kell megvásárolni.

A Define Nano S előlapi portjai között két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik, rajtuk kívül még a szokásos két LED, valamint egy bekapcsoló- és egy reset gomb is helyet kapott a fedélzeten.

A Define Nano S a tervek szerint februárban kerül az üzletek polcaira. Az oldalablakos változat 69,99 dollárba, az oldalablak nélküli pedig 64,99 dollárba kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward