Tágas és szellős a Corsair Carbide Air 740-ese

A Carbide sorozatot erősítő újdonság az 540-es modell koncepcióját követi, de szellősebb és tágasabb, mint elődje – igaz, vannak területek, ahol kevesebbet nyújt.

Tágas és szellős a Corsair Carbide Air 740-ese

A Corsair egy új Carbide sorozatú számítógépházat mutatott be, amelynek alapkoncepcióját a Carbide Air 540-es modell adja. A Carbide 740-es újdonság az Air 540-hez képest új szintet képvisel mind tágasság, mind pedig szellőzés terén, hiszen 426 x 340 x 510 milliméteres méretben érkezik, belsejében pedig fejedelmi tér várja akár a felsőkategóriás hardverkomponenseket is. A méretbeli különbség egyébként elég látványos, hiszen az 540-es modell még csak 415 x 332 x 458 milliméteres méretben érkezett, ennek ellenére van terület, ahol visszafejlődés történt.

A kétkamrás felépítéssel rendelkező Carbide Air 740 belsejében elkülönített térben foglalnak helyet a különböző melegedő alkatrészek. A tápegység és az adattárolók által termelt hő nem érintkezik az alaplap, a bővítőkártyák és a processzor légterével, ami javítja a hűtés hatásfokát, így az egyes alkatrészek üzemi hőmérséklete is kedvezőbb. Ezzel együtt a kábelmenedzsment is sokkal kényelmesebben és hatékonyabban kivitelezhető, így az alaplapot tartalmazó rész minden eddiginél letisztultabb lehet – ez a szellőzésen felül azért is fontos, mert az oldalablak átlátszó.

A ház belsejében az 540-es modellnél még E-ATX alaplap is elfért, a 740-nél azonban már be kell érnünk az ATX szabvány adta lehetőségekkel A bővítőkártyák viszont 10 milliméterrel több, összesen 330 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak, processzorhűtő terén pedig ezúttal is 170 milliméter a maximális magasság. A tápegység bővítőhelye picit összement, ugyanis 250 milliméter helyett már csak 225 milliméternyi helyet lehet beosztani, PCI bővítőhelyből viszont ugyanúgy 8 jár, mint eddig. Az adattárolókat négy darab 2,5 hüvelykes és három darab 3,5 hüvelykes bővítőhely várja, az 5,25 hüvelykes bővítőhelyről azonban le kell mondanunk – az 540-nél még volt kettő.

Az előlapi portok kínálatát szintén átszabták egy kicsit, ugyanis két USB 2.0-s portot eltávolítottak, így csak két USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet áll rendelkezésre. A szellőzés viszont remek, ugyanis a ház előlapja mögött három 120-as vagy két 140-es ventilátor fér el, a tetőlapon és a ház alján pedig két-két darab 120/140-es légkeverő számára van hely. A ház hátuljára egy 120/140-es légkeverő fér el. Gyárilag két előlapi 140 milliméteres és egy hátlapi 120 milliméteres ventilátort kapunk.

Aki inkább folyadékhűtő rendszerben gondolkodik, a ház elejére akár 360 milliméteres, a hát tetejére és aljára akár 280 milliméteres, a ház hátuljára pedig akár 140 milliméteres hőleadó radiátort is szerelhet. A Carbide Air 740 8,82 kilogrammot nyom a mérlegen, vagyis 1,42 kilogrammal nehezebb, mint kisebb társa.

Az új, acélból és műanyagból készített közepes torony formátumú számítógépház már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 149,99 dollár. A gyártó a termékre 2 év jótállást vállal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward