Tablet + UMPC = HTC Shift X9000

Várhatóan hamarosan hivatalosan is bemutatja a HTC a legújabb alkotását, nevezetesen a Shift X9000 névre hallgató tablet-UMPC-hibridet.

Tablet + UMPC = HTC Shift X9000

Várhatóan hamarosan hivatalosan is bemutatja a HTC a legújabb alkotását, nevezetesen a Shift X9000 névre hallgató tablet-UMPC-hibridet.

Az eszköz egy hüvelyk vastag, megközelítőleg egy kilót nyom, a képernyője pedig egyrészt érintéses, másrészt 7 hüvelykes - rendszerként Windows Vista Business-t futtat.

A Laptop Magazine nemrégiben alaposan kielemezte az új darabot és megjegyezte, hogy a beépített Sprint EVDO kapcsolat és az azonnali mailmegjelenítés valóban érdekesek. Hivatalosan ugyan még nem adták ki, azonban az Amazon szerint az ára $1500 körül várható.

És hogy mit kapunk még ennyi pénzért? Például számos hardver-alapú gyorsbillentyűt a képernyő jobb oldalán a Bluetooth, a WiFi és az EVDO aktiválásához, valamint a két lehetséges képernyőfelbontás (1024x600 és 800x480) közti váltáshoz. Rendelkezik továbbá egy beépített 1 megapixeles webkamerával, érintőpaddal, ujjlenyomat-leolvasóval, két függőlegesen elrendezett egérgombbal és egy ún. SnapVue gombbal, amellyel még a gép kikapcsolt állapotában is megnézhetjük, hogy jött-e új levelünk.

A HTC 40GB-os, 4200RPM-es merevlemezzel és 1GB memóriával látta el a gépet, központi egységként pedig 800MHz-es Intel A110-es processzort rakott bele, egy GMA 945 grafikai processzorral együtt. Van továbbá egy SD-kártya-rekesze is, ez azonban - elég szerencsétlen módon - 4GB-ra limitált.

Webböngészésre és médiakezelésre Origami 2.0-át használ az Internet Explorer mellett, viszont Mark Spoonauer, a Laptop Magazine elemzője szerint az Origami jóval célszerűbb, hatékonyabban és könnyebben kezelhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward